12 Mayıs 2012 Cumartesi

Suriye’de kanlı tezgah: 55 ÖLÜ

akepe yandaşları ve fanatikleri bu haberi iyi okusun iyi bellesin hafızasına; çıkıp suriyede katilam olduğunu haykıran akepe tetikçileri bu bombayı hiç görmediler! Amaç tezgah belli, suriyeyi karıştırıp uluslar arası alanda suçlu katil göstermek! Suirye devletini proveke etmek! Etrafta suriye için para toplayan amerikan gavur işbirlikçileri görürseniz onlara para vermeyin! Ha onlara para verdiniz ha pkk ya ha amerikaya! Suriye suriyelilerindir; amerikan tetikçilerinin teröristlerinin değil!

Yabancı güçlerin organize ettiği işbirlikçiler, Suriye’de yine ölüm kustu. Şam’daki eş zamanlı iki bombalı saldırıda, sabah işe giden kadınlar, okul yolundaki çocuklar hedef oldu. 55 kişinin feci şekilde can verdiği kanlı tuzakta, 375 kişi de ağır şekilde yaralandı.

Provokasyon bombaları: 55 ÖLÜ
Şam’daki istihbarat ve güvenlik birimlerinin bulunduğu binayı hedef alan eş zamanlı iki bombalı saldırıda 375 kişi de yaralandı.
Suriye başkenti Şam, dün sabah şiddetli patlamalarla sarsıldı. İstihbarat ve güvenlik birimlerinin bulunduğu binayı hedef alan ve CIA kaynaklı organizasyon olduğu belirtilen eş zamanlı iki bombalı saldırıda 55 kişi feci şekilde can verdi, 375 kişi de yaralandı. Ölenler arasında bir otobüste bulunann 24 öğrencinin de olduğu bildirildi. Devlet televizyonu, teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıların, bir Suriye askeri istihbarat ve güvenlik birimlerine ait binanın bulunduğu Kazaz mahallesinde meydana geldiğini duyurdu. Devlet televizyonu, Şam’da düzenlenen iki saldırıda, ölenlerin çoğunu sivillerin oluşturduğunu bildirdi. Şiddetli patlamalarda tahrip olan binalar ve çok sayıdaki otomobilde bulunan cesetlerin görüntülerini yayımlayan devlet televizyonu, erörist saldırıların Şam’ın güneyindeki otoyolda, insanlar işlerine ve çocuklar okullarına giderken düzenlendiğini vurguladı. Halkın da yardım ettiği yardım ekipleri, yanmış cesetleri araçlardan çıkarırken, bir adam, “İstediğiniz özgürlük bu mu? Okullarına giden çocuklar, işlerine giden memurlar öldü” diye bağırıyordu.


Annan’ın çağrısı
Saldırılarda onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını duyuran televizyon, ayrıca insan parçaları, karayoluna devrilmiş ağaçlar, patlamayla açılan derin kraterlerin bulunduğu asfaltın görüntülerini yayınladı. BM gözlemcilerinin başkanı Norveçli General Robert Mood, beraberindekilerle saldırıların düzenlendiği yere gelerek, incelemelerde bulundu. Saldırılrı şiddetle kınayan BM ve Arap Birliği özel temsilcisi Kofi Annan, taraflara şiddete son verme ve sivilleri koruma çağrısı yaptı. Şam’da en son 27 Nisan’da bir patlama meydana gelmiş, patlamada 9 kişi ölmüş, 26 kişi de yaralanmıştı. Dera kentinde BM gözlemcilerini taşıyan konvoya bombalı saldırıda bulunulmuş, saldırıda konvoyu korumakla görevli 8 Suriye askeri yaralanmıştı. Annan’ın girişimiyle Suriye’de başlayan ateşkes, işbirlikçilerin provokatif saldırılar yüzünden sık sık bozulmuştu. Suriye’nin genelinde 70 kadar gözlemci bulunuyor. Annan, Suriye’nin iç savaşa doğru sürüklenmesinden endişelendiğini söyledi.

İşbirlikçilerden tehdit
Suriyeli Batı işbirlikçisi Özgür Suriye Ordusu komutanı Riyad el Esad, önceki gün saldırıları yeniden başlatma tehdidinde bulunmuştu.

Yeni Çağ Gazetesi

recep efendi zırlıyor, hükümetindeki saz arkadaşları yancıları zırlıyor! Al sana katliam Al sana bomba! Yavaş yavaş tüm dış desteğin amerika ve israil tarafından sağlandığı gün yüzüne çıkıyor! Daha nereye kadar akepe iktidarı amerikan işbirlikçiliğine tahammül edecek? Seçmen aklını başına al! Vatana ihanet etme! Ahiretini yakma!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazmak yardım istemek için Google yada Msn yada blog hesabına ihtiyacın bulunmamakta. Yorumlama biçimi tikini tıklıyor ve en alttaki Anonim seçeneğini işaretliyoruz. Sonra da mesajı yolluyoruz. Bende okuyorum.