26 Nisan 2012 Perşembe

Kadına Şiddet

 Kadına şiddet konusunda gitgide daha verimli daha bereketli ve daha kanlı günler görüp geçirmeye başladık; bu karanlık günlerde bu şiddet ve faşizm günlerinde kadına yapılan kötülüklerin sebebini nerede yada bunların hesabını kimden sormalıyız? Son birkaç yılda artan kadına şiddet ve özellikle de cinayet yaralama hadiselerinin temelinde ne var?

Psikolog yada sosyolog olmadığımdan kendimce bunun sebebini düşündüğümde sorumluluğu iktidar güçlerine yüklüyorum.... Meydanlar da tv. lerde gazeteler de Türkiyenin ileri gittiğini pompaladıkları halde uluslararası tüm araştırmalarda ise Türkiyenin ya gerigittiğini yada yerini koruduğunu görüyoruz... Mesela dünyadaki mutlu ülkeler sıralamasındaki yerimiz gelirdağılımlarının orantısızlığı vs vs. Yaşanan hatta yaşatılan zamlar, tv lerdeki yalancı hayatlar gazetelerde gösterilen dolanlı hayatlar, milletimizi hiç olmadıkları konumlarda yaşamaya zorluyor, gördüklerini taklit etmeye çalışıyorlar! Fakat gerçek hayat bukadar basit değil! Yanlış yapılan evlilikler özellikle maddi problemler aile içi şiddeti körüklüyor... Ülkenin sanal bir zenginlik içerisinde olduğunu refah düzeyimizin gerçekten arttığını pompalatan akp nin derhal bulunduğu tüm konum ve noktalardan ayrılmasını istiyorum. Ülkemizin tüm iç dinamiklerini yok ettiklerini, muhafazakarlık adı kisvesi altında ülkemizi perişan ettiklerinin milletimiz tarafından da görülmesi farkına varılması gerekmekte...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazmak yardım istemek için Google yada Msn yada blog hesabına ihtiyacın bulunmamakta. Yorumlama biçimi tikini tıklıyor ve en alttaki Anonim seçeneğini işaretliyoruz. Sonra da mesajı yolluyoruz. Bende okuyorum.