4 Nisan 2012 Çarşamba

Fırat Karikatürleri Pdf Kitabı eneeeeee


Eneeeeeeee, geç kalınmış bir içerik diye düşünmekteyim, gerçi hep düşünüyoruz hep düşünüyoruz - düşündüklerimizi icraata geçiren yok... Saçmaladık gibi... eneeee neyse konuya geçelim.

Fırat karikatürlerini pdf olarak buldum, bende arada sırada okumuyor değilim, gülüyorum falan. Gerçi yeni nesil gençlik daha çok seviyor fıratı... Bu arada blog da da ossuruk yakmak adlı karikatürüde takip ediliyor... Halkım fırat karikatürlerini istiyorsa halkımıza bunu vermek iman borcumuzdur!

Fırat 1 - 2 kitaplarını pdf olarak çekmek için yapmanız gereken alttaki bağlantıya tıklatmak olacak.

http://netload.in/dateiXiEEjsENrf.htm
fırat tiplemesinin karakterleri:

Fırat: Ana karakterdir. Çok küçük olduğundan annesi ona “nohuttan oğlan” der. Her alanda kendini birinci görür. Televizyon filmlerine, özellikle Kemal Sunal’ın ünlü Şabaniye ve Tosun Paşa filmlerine bayılır. Kendince yarattığı tuhaf oyunlarda “birincilik teli” birinciliği almışlığı vardır. Canı sıkıldığında “Hayaletli Adam” dediği kurgusal arkadaşıyla konuşur. Çok çabuk sinirlenir. İnatçı bir çocuktur. Banyo yapmayı hiç sevmez. Çoğu bölümde annesinden tokat yer.

Gülsüm: Fırat’ın annesidir. Fırat gibi çok çabuk sinirlenir. Bir kez bile yüzü görünmemiştir, sadece bacakları görünür. Fırat’a sinirlendiği zaman tokat atar.

Tahsin: Fıratlar’ın alt komşusudur. Fırat’ın oyun arkadaşıdır ve yine Fırat gibi kendini birinci görmektedir.

Bahattin: Fırat’ın üst mahalleden arkadaşıdır. Serseri bir tipi vardır. Kulak arkasında sigarayla dolaşır. Yetişkin erkek ayakkabısı giyer. Fırat’ı sigaraya o alıştırma girişimler olumuştur. Bazı bölümlerde çalıştığı görülmektedir. Mahallesinde lakabı “Sümüklü Bahattin”dir. Abisinin askerden taramalı tüfek getirmesi ve aşık olduğu kızı kaçırmak en büyük hayallerindendir.

Köksal: Fırat’ın sadece bir bölümde çizilmiş olan kuzenidir. Çok iridir ve güreşmeyi sever.

Hakan: Fırat’ın arkadaşıdır.

Güngör: Fırat’ın oturduğu apartmanın altındaki berberdir.

Hayaletli Adam: Fırat’ın kafasında yarattığı kurgusal arkadaşıdır. Fırat, hayaletli adamla konuşur ama çoğu zaman pek ciddiye almaz.

Fırat Ossuruk Yakmak Adlı Konu Bağlantısı
http://akinyuce.blogspot.com/2012/02/osuruk-yakmak.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazmak yardım istemek için Google yada Msn yada blog hesabına ihtiyacın bulunmamakta. Yorumlama biçimi tikini tıklıyor ve en alttaki Anonim seçeneğini işaretliyoruz. Sonra da mesajı yolluyoruz. Bende okuyorum.