16 Ocak 2012 Pazartesi

Bizde kalpazanlık yok. Otobüs biletlerinde sahtecilik yok. Bizim senin gibi adi suçlardan dolayı fezlekemiz yok

''Bizde kalpazanlık yok. Otobüs biletlerinde sahtecilik yok. Bizim senin gibi adi suçlardan dolayı fezlekemiz yok'' 
Böyle demiş kemal amcamız... Fakat kim duyacak! kim bilecek! şu bilet olayına bakalımmı? bağımsız kaynaklardan kitaplar dan? Buraya kitaplardan bizzat el ile gireceğim entry :) yi kaç kişi okuyacak? Çok az! peki bu özgün-emsalsiz yazılar zaten internet üzerinde binlerce onbinlerce kaynakta zaten var! Duyan varmı?
Yok! eee Ne gerek var!
Fakat ben gene dayanamadım yazacağım! Ekleyeceğim!
Nedir Bu akbil olayı! Şu akıllı bilet mevzuu?
Akbil Vurgunu Davası:
İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin akıllı bilet-akbil uygulamasında kaybolan 2.7 trilyon liradır... Olay şöyle olmuştur; ak-bil icad edilmiş mertlik bozulmuştur. Genç arkadaşlar bilmez eskiden biletler kağıttandı, yolsuzluk olmasın diye zamanında bilet atılan kutular otobüs seyir halindeyken şoför tarafından yakılırdı... Duman altında yapılan yolculuklar - yanık kağıt kokusu hele yaz ise sıcaktan ! kış ise camlarında kapalı olması vs. vs. zor günlerdi!  Hatta bir zaman  halk otobüslerinin yada belediye otobüslerinin hırsız arsız şoförleri bu biletleri kutulardan çıkarır bunlar ütülenir daha ucuz paralara dahi piyasaya sürülürdü... Kullanmışlığım kesinlikle yoktur; fakat çok kullanan tanımışlığım vardır! Sonrasında kağıt biletleri parçalayan kutular icat oldu... Atılan biletler cızırt zıcırt parça pinçik ediliyordu makine tarafından! En sonunda bu ak-bil denen diiiditttt çıktı! Olayda burada çıktı! Bu dıdıtlar cihazlar tarafından sayılıyor - akşam genel toplam alınıyordu! İşte kayıpta burada!


Düz mantık belediye bileti sattı
* 10 bilet satıldı
cihaz dıdıtt lar dıdıtlar dedi
* yolcudan-lardan 10 bilet kesti
akşam oldu
* genel merkezde -10 denmesi yani satılan biletlerden -10 düşülmesi gerekirken
//////// hooopppp -10 gitti!  misalen tekrar -7 kullanılmış olarak gösterildi! -3 rant olarak zimmet olarak birilerine kaldı! Para ''ak''landı öyleki bu durum!
bilirkişiler tarafından incelemelerde! bu sayımlarda düşülmesi gereken kullanılan biletler çok çok komik rakkamlara %50 lere kadar düştü. Nasıl!
misal, istanbulda gün içinde 500.000 kişi biletle geçiş sağlarken akşam bu 250.000 lere geriledi!-geriliyor! İStanbullu o günlerde otobüse binmemiş demek!
Bu yetmez! akbil in şirketi belbim sisteme yaklaşık 9 milyon dolar harcamış, harcanan paranın 8 milyonunu paçavra başka bir şirkete aktarıyor! Şirketlerin sahipleri geçmişten dost!
yetermi yetmez!
istanbul b.b. si belbim e 1 milyon mark ve 1 milyon dolar borç veriyor (1997) belbim ise borcu 3 sene sonra faiz siz rahat rahat ödüyor!
Yetermi? Yetmez!
Aklanmalar başlıyor akp zamanında!!!
İlk kurulan bilirkişi! tüm çeteyi suçlu buldu! sonra atanan bilirkişi! (akp zamanında) suçsuz buldu! komisyonlarda görevliler ise mesleklerinde biranda yıldızları parlayı vererek terfiler elde ettiler...
Yetermi? Yetmez! 4 bilirkişi akepeyi suçlu çıkaranlar rezil! çıkarmayanlar vezir oluyorlar...
Denen o ki! bu vurgun paraları sayesinde! akepe seçim çalışmaları yaptı hatta bu vurgun sayesinde parti kuruldu! Sadece bu vurgun la sınırlı değildir! İgdaş dahada rezildir! Belediye ler çeteleri! ki bunlarda çok büyük paralar vuruşmuşlardır! ihalelerden peşkeşlerden satışlardan...
ramsey ler atasay lar albayrak lar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazmak yardım istemek için Google yada Msn yada blog hesabına ihtiyacın bulunmamakta. Yorumlama biçimi tikini tıklıyor ve en alttaki Anonim seçeneğini işaretliyoruz. Sonra da mesajı yolluyoruz. Bende okuyorum.