18 Şubat 2014 Salı

Seyithan Akbalık Neden Öldü

Türk tekvandocu Seyithan Akbalık yarışma esnasında öldü!
Mısır'ın Luksor kentinde düzenlenen milletlerarası Tekvando Şampiyonası'na katılan Türk sporcu Seyithan Akbalık'ın, müsabaka esnasında fenalaşarak düştü ve hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, müsabaka esnasında fenalaşarak, yere yığılan Akbalık, kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı.


Tekvando Federasyonu umumi Koordinatörü Ramazan Erçin ve Akbalık'ın antrenörü Mehmet Güneş'ten alınan bilgiye de aldığı bilgiye göre, Luksor kentinde katıldıkları Afrika Kupası'nda, bugün sabahleyin seansında 63 kiloda tatamiye çıkan 21 yaşındaki Akbalık'ın, müsabaka sırasında fenalaşarak yere yığıldığını söyledi. Sporcuya ilk müdahalenin salonda yapıldığı sonra hemen hastaneye götürüldüğü ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Spor umumi Müdürlüğü vasıtasıyla gencelme ve Spor Bakanlığı'na durumu iletilirken, nezaret sağlık bakanlığı ile tiyatro geçti.

Olayın ardından sporcuların maneviyat ve motivasyonunun çakaralmaz olduğunu ifade fail Erçin, "Bugün bir derinti yapılacak. Müsabakalar devam edip etmeyeceğimizi bilmiyoruz fakat durumu sağlıklı olan sporcularımızın devam etmesinden yanayız zira kupada alınan sonuçlar, olimpiyatlar için kocaman hüküm taşıyor" niteleyerek konuştu.

BAŞBAKAN: "KALP KRİZİ GEÇİRDİ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da İstanbul'daki şehir hastanesi taban atma töreninde olayı doğrulayarak, "Bir genç sporcumuz maalesef Mısır'da müsabaka esnasında hatır krizi, merhume oldu. cenabıhak yağmur etsin. elan jet ambulansımız aha onu almaya gidiyor. belki bile gitti. Bugünler için varız biz. Sağlığında da ölümünde de halkımız için varız biz" dedi.

BABASI KONUŞTU: HAYALLERİ VARDI, SANA sülale ALACAĞIM DİYORDU
Akbalık'ın kalbinde daha  başlarken kişileştirme konulan ve deva tedavisi geçerli ritm bozukluğu rahatsızlığı  bulunduğu öğrenildi.

Olimpiyat hedefine dayamak için katıldığı Mısır'ın Luksor kentindeki  Afrika Kupası'nda his krizi geçirerek yaşamını yitiren Türk tekvandocu Seyithan  Akbalık'ın İzmir'deki moruk evinde oylumlu kırıcı yaşanıyor.

Akbalık'ın irtihal haberinin duyulmasının peşi sıra Bayraklı ilçesi öz  Mahallesi semtinde canlı ailesinin evine coşkunluk düştü. kocakarı temenni ve ata Erdal  Akbalık'ı, akraba ve yakınları ile mahalle sakinleri boydak bırakmadı.

Evde taziyeleri kabul eden moruk Erdal Akbalık, gazetecilere yaptığı  açıklamada, oğluyla en son aşağılık akşam 23.00'te telefonla görüştüğünü ve kedisine "yarın basamak yapacağım, birinci olacağım" dediğini aktardı.

Spor Bakanlığı'ndan gelen telefonla oğullarının vefat haberini  aldıklarını tamlayan Akbalık, gelen haberle mehabetli bir ezgi yaşadıklarını tabir  etti.

Klabinde ritm bozukluğu varmış

Seyithan'ın keyif durumuna müteallik sual üzerine, oğlunun kalbinde  ritm bozukluğu bulunduğunu tamlayan Akbalık, şunları kaydetti:

"Seyithan'ın tembel çarpıntısı vardı, sabah akşam oluyordu yalnız doktor, 'spor  yapmasına mani değil, o kadar sevgi krizi geçirecek kadar ciddi birşey değil,  ilaçlarını kullandığı müddetçe birşey olmaz' demişti. Olacakmış düşünmek ki, onun da  vadesi ordaymış. Allah'ın takdiri."

 "Büyük hayalleri hedefleri vardı"

Baba Akbalık, oğlunun muvaffakiyetli ve balaban hayyalleri, hedefleri olan bir  sporcu olduğunu da belirterek şöyle devam etti:

"Başarılı bir sporcuydu, Avrupa Şampiyonuydu, bunca dereceleri vardı.  Kariyeri yalınlık bir sporcuydu. Hayalleri, bunca kocaman hayalleri vardı. Hedefi  olimpiyatlardı; 'olimpiyatlarda kerte yapacağım, birinci olacağım' diyordu.  Hırslıydı."

Kendisinin bir hırdavat deposunda işçilik yaptığını ve ağır bir işi  olduğunu rapor eden Akbalık, oğlunun her hengâm "Baba sana böke olunca beyit  alacağım, işçilik kuracağım" dediğini dile getirdi.

Akbalık, bir soru üzerinde devletten bir beklentisini olmadığını  belirterek, "Devletten bir talebim yok. Oğlum gitti, ki getirecek ki? Ne yapsak  boş, 20 yaşında gencecik çocuktu" niteleyerek konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazmak yardım istemek için Google yada Msn yada blog hesabına ihtiyacın bulunmamakta. Yorumlama biçimi tikini tıklıyor ve en alttaki Anonim seçeneğini işaretliyoruz. Sonra da mesajı yolluyoruz. Bende okuyorum.