18 Şubat 2014 Salı

Ayla Akat Ata küfür

DHA - BDP Batman mebus ayevi Akat Ata, kentte çıkan olaylarda yöneticileri sorumlu tutup tartıştığı güven yönetmen Yardımcısı Orgun zor Mizanoğlu'nun eşinin kavmî kimliğini kullandığını ileri sürdü.

Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilmenin 15'inci yıldönümünde Batman'da cumartesi çıkan olaylar sırasında tartıştığı güvenlik müdür Yardımcısı Orgun yavuz Mizanoğlu'na, "Terbiyesiz, şerefsiz, alçak. şerefsiz herif" diyen vekil Akat Ata, bugün basın toplantısı düzenledi. Olaylardan Batman'daki yöneticilerin sorumlu olduğunu öne süren Ata, olaylarda yaralananlara şifa dileğinde bulundu.


BUNA icazet VERMEYECEĞİZ

Ata, şöyle dedi:

"Yaşananlar, kanunlar ve sürece yansıyacak olayların habercisidir. 99'dan beri her 15 Şubat'ta eylemler yaptık, hüküm görüntüleri hafızalarda kazındı. 9 yaşındaki çocuklar annelerini yerden kaldırması ve tekrar organlarını kaybeden arkadaşımız, yeniden kolluk şiddetine verilen mütebaki seçilmişler, bizler tekrar demokratik eylemlerimiz için alanlara gittik. hep güvenliği sağlayacak adına, umum güvenliği gözdağı etmek, her kabil zulmü kamufle etmek kamuoyuna değişik iade etmek bu da kılgın bir sıkıntı almış olabilir. Bu saatten sonra buna onay vermeyeceğiz. İlin bütün sorumluları başta vali ve itimat Müdürü, Batman halkına hesap serpmek zorundadırlar."

Emniyet yönetmen Yardımcısı Orgun güç Mizanoğlu ile arasındaki tartışmaya değinen Ata, şunları söyledi:

"Şiddetli müdahaleden sonra sanat Sokağı'nda kendini güven yöneten Yardımcısı olarak tanıtan halk görevlisi, kendi zatî hayati ile gerçekleştirdiği evlilikten mostra vererek aksiyon üzerine tafsil gereği duymuştur. Biz, bu kısmın da hesaplı ve organize olduğunu düşünüyoruz. Biliyorsunuz ki, bu coğrafyadaki evlilikler siyasi planların bir parçası olarak gerçekleştirilmiştir. zaman buna alamet etmiyoruz. Kendi evliliği üzerinden hele bile eşinin etnik kimliği ve anadilini vurgulayarak hakeza bir toplumsal eylemde kullanılan talih şiddetini yasal kılmaya gitmek yekta kelimeyle görevi ihmal, kötüye kullanmaktır. Bugüne derece bu uhde Batman'da en arka düzeyde kullanıldı, buna ünsüz kalmayacağız. O cinsiyetçi yaklaşım, ikrar edeceğimiz bir yaklaşım da değildir. Kendi eşinin etnik kimliği ve anadilini ifade etmesi esasen eşine en mefret riayetsizlik ettiğinin ifadesidir."

BDP'Lİ milletvekili aynasız MÜDÜRÜNE BAĞIRDI

Geçen cumartesi günü Batman'da Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümünde sâdır olaylar sırasında BDP Batman mebus ağıl Akat Ata, Batman itimat başöğretmen Yardımcısı Orgun müşkül Mizanoğlu ile tartıştı.

Tartışma sırasında inanma müdür Yardımcısı Mizanoğlu, "Ben Balıkesirliyim. Eşim Diyarbakırlı. Ben eniştenizim. tığ yürüyüşe icazet verdik. Taş atmasaydınız. Buraya denli geldiniz. Ben yaşamayacak mıyım burada? başta siz karıştırıyorsunuz" dedi. Bunun dair milletvekili hale Akat ata da, "Terbiyesiz, şerefsiz, alçak. şerefsiz herif. neşeli burada kendini ne zannediyorsun" sanarak bağırdı. tartışma sair zabıta yetkililerin araya girmesiyle büyümeden önlendi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazmak yardım istemek için Google yada Msn yada blog hesabına ihtiyacın bulunmamakta. Yorumlama biçimi tikini tıklıyor ve en alttaki Anonim seçeneğini işaretliyoruz. Sonra da mesajı yolluyoruz. Bende okuyorum.