18 Şubat 2014 Salı

kredi kartları ile ilgili düzenleme

Bilgi Teknolojileri ve komünikasyon yerleşmiş (BTK), bir işletmecinin salahiyettar bey firması üzerinden sunulan TL tahmil hizmetlerinde abonelerin saygınlık kartvizit bilgileri kullanılarak üyelik/abonelik işlemi gerçekleştirildiği, fakat abonelerin lakırtı kolokyum işlemde verdikleri onayın beklenir sonuçları karşı yorum yapabilmeleri için yıldızlı ve anlaşılır bir biçimde bilgilendirilmedikleri durumların ortaya çıkması üstüne TL tahmil hizmetleri düzenlemesinde değişikliğe gitti.


BTK'nın internet sitesinde yayımlanan heyet kararına göre, işletmecilerin davet merkezlerindeki jüpiter temsilcileri, TL yükleme, fatura ödeme kadar hizmetlerde kullanıcıların güven kartı bilgilerini sözlü olarak isteyemeyecek ve jüpiter temsilcilerinin sistemde kayıtlı saygınlık kartı bilgilerine erişimleri, herhangi bir emniyet zafiyetine saha vermeyecek şekilde sağlanacak.

Sunulan hizmetlerde, sesli araç sistemi ile kullanıcılara, alakalı hizmeti almaları durumunda, güven kartlarından ne derece çekileceği evet da faturalarına yansıyacak cirim açık rapor edilecek ve kullanıcıların ispatlanabilir irade beyanları alınacak.

Kurul kararı kapsamında sunulan hizmetlerde belirtilen hükümler, 1 Ağustos 2014 bakımından uygulanmaya başlanacak.

Öte yandan, Kurul, Türk uz iletişim birli aracılığıyla deaktivasyon işleminin gerçekleştirilmesi gereken tarih ile fiilen gerçekleştirildiği tarih arasındaki tarih bazındaki süreye ödenek mevrut kıst olarak hesaplanan ücretin, bu devir içinde Türk telekomünikasyon AŞ'den bakım almaya devam fail aboneler de dahil edinmek üzere, tüm abonelere iadesinin gerçekleştirilmesini kararlaştırdı. İadeler, hazır para ödeme, yerine mukayyet vezneci adına iade, ödenmemiş fatura borçları evet da bir sonraki devre faturalarından mahsup yöntemleri ile yapılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazmak yardım istemek için Google yada Msn yada blog hesabına ihtiyacın bulunmamakta. Yorumlama biçimi tikini tıklıyor ve en alttaki Anonim seçeneğini işaretliyoruz. Sonra da mesajı yolluyoruz. Bende okuyorum.