18 Şubat 2014 Salı

portakalın faydaları

orta büyüklükteki bir portakal günlük C vitamini ihtiyacını karşılar

100g portakalın içerisinde 50mg C vitamini bulunur. Bu rakam bir yetişkinin günce gereksiniminin % 85’i demektir. ılımlı boy bir portakal yevmi C vitamini ihtiyacını aşkın hafif karşılıyor. fakat C vitamini suda eriyen bir vitamin ve vücudumuzda depolayamıyoruz. Bu nedenle kış aylarında sebze ve meyve tüketiminin zaman içerisinde mesafe çatlak devam etmesi muhtıra C vitamini gereksinimini karşılamak açısından daha hayır olacaktır.


Sigara içen kişilerin jurnal C vitamini ihtiyacı 100-200 mg kadardır, yani normal gereksinimin 2 sert kadar. üste portakalın diğer faydaları da gözetilince kış aylarının vazgeçilmez meyvesinin önemi bir sefer henüz ortaya müştak oluyor. Bu nedenle sigara içenler yahut içmeyenler için günde 1 pare portakal yemek, faydaları da gözetilince yordam haline getirilebilir.

Bağışıklık sistemimiz C vitaminini enflamasyon durumlarında silah olarak kullanır. Bu nedenle enflüanza kadar mevsimsel hastalıklarda C vitamini tüketiminin alımı kıymetiharbiye kazanır. fakat portakal yayılma yerine portakalın kendisini tüketmenin bile geniş faydası var.

Orta kabile bir portakal vasati 2-3 g lif içerir. Posanın kan şekerini düzenlemede kötü muhteşem faydası vardır. başkaca portakal glisemik yükü düşüt olan bir meyvedir. Bu nedenle diyabetik bireylerin henüz güvenle tercih edebilecekleri bir meyvedir. Portakalın, yine C vitamini içeriği sebebiyle hele diyabetik hastalarının göz, damarlar ve sinirlerde oluşabilecek vakayiname komplikasyonlarının azaltılmasında da müspet etkileri vardır.

Posanın hazım sisteminde yağları kendi yapısına çektiğini ve vücudunuza lüks yağları almayı engellediğini biliyor muydunuz? Bu nedenle portakal da içeriğindeki çökelti sebebiyle kolesterin seviyenizi düşürmeye koltuk olacaktır. yine portakaldaki hesperidin adlı madde de hem kolesterolü hem bile tansiyonu düşürmeye destektir.

İçeriğindeki C vitamini yardımıyla portakal zayıflamaya da bindi oluyor. C vitamini, kollajen doku oluşumunu sağladığı için deri sarkmalarının önüne geçer, üste yağların yakılmasını sağlayıcı karnitin ünlü maddenin sentezine dayak olur. Bu nedenle diyette manzum C vitamini tüketimi kilogram vermeyi bile kolaylaştırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazmak yardım istemek için Google yada Msn yada blog hesabına ihtiyacın bulunmamakta. Yorumlama biçimi tikini tıklıyor ve en alttaki Anonim seçeneğini işaretliyoruz. Sonra da mesajı yolluyoruz. Bende okuyorum.