18 Şubat 2014 Salı

Makyaj malzemesi alırken nelere dikkat edilmeli


Bayanların kullandıkları falsolu makyaj malzemeleri deri sağlığını bayağı tehdit ediyor. organik olan, kimyasal ve toksik husus içermeyen ürünlerin yeğleme edilmesi gerektiğinin altını çizen cildiyeci Dr. duyma Karaoğlu, satın alınacak malzemelerde bulunması müstelzim özellikleri sıraladı.

Çoğu kadın, makyaj yapmayı sever ve günlük hayatta da makyajlı gezer, alelhusus önemli günlerde makyaj elan şunca ehemmiyet kazanır. Son yıllarda yapılan araştırmalar, sıhhatsiz üretilen makyaj malzemelerinin cilt sağlığını gözdağı ettiğini öne sürmekte. üste bilinçsiz yapılan seçimler, kap güzelliğini ve sağlığını da bozabilmektedir. aha bu nedenlerden ötürü makyaj malzemesi alırken seçici ve titiz olunmalıdır. Peki, kozmetik hasılat ve makyaj malzemesi alırken nelere ilgi etmek gerek? işte alacağınız malzemelerde bulunması gereken özellikler…
Ürüne mecbur özellikler
Elden ve faturasız meyve alınmamalı çünkü bu ürünlerin çoğunun kullanma süresi cemaziyelevvel oluyor. Son sarf tarihi esbak mahsulat de toksik ve alerjik etkiler gösterebiliyor.
Organik sertifikalı ürünler tercih edilmeli ancak maddi anlamda gelgel zorluğu yaratıyorsa, mümkün olduğunca az kimyasal içeren ürünler alınmalıdır.
Mümkün olduğunca parabensiz ürünler yeğleme edilmelidir zira paraben, ürünlerin raf ömrünün uzun olması için kullanılan kimyasal bir maddedir.
Sodyum lauryl sülfat, gebe annelerde bebeğin görüş gelişimine zararlı ağırlık edebilir. Bu yüzden illa gebe bayanların gebelikleri sürecinde kullandıkları ürünlerin zarfında bu maddenin olup olmadığına nazarıitibar etmeleri önemlidir.
Madeni yağlar, yer yağı içerikli olduklarından cildin âlem derç kanallarını kapatarak tene dokunca verir, ciltte yağ noktalarının oluşumuna sebep olurlar. Bu yüzden madeni yağ içeren mahsulat satın alınmamalıdır.
Ürünün raf ömrüne mahsustan ilgi edilmelidir. yararlanma süresi meşbu malzemeler, toksik etki göstermeye elan meyillidirler ve fevkalade taraf etkilerin, alerjilerin gelişmesine niye olabilirler.
Bozuk ürünün görüntüsü değişir; fondötenin ve rujun düşman müteferrik görünür, rimelde ise pütürler ve tefessüh nüans edilir. Bu nedenle satı sirkülasyonunun şiddetli olduğu yerlerden aksata yapılması gerekir.
Makyaj malzemelerinin kullanım sıklığı düşünülüp ıvır zıvır ve cirim olarak az olanları tercih edilmelidir. pahal takdirde bitirmeden son kullanım tarihleri dolabilir.
Göz kalemi alırken, ucu berrak ve başkaları aracılığıyla müstamel olanlar alınmamalıdır. Bu etkenler enfeksiyon riskini artırır.
Kişiye sadık özellikler
Çoğu makyaj malzemesi imdi deri tipine bakılırsa üretiliyor. alelhusus fondöten seçiminde buna behemehâl ilgi edilmelidir. kaknem cilt için yağ bazlı, semiz ciltler için ise sutaş bazlı ürünler kullanılmalıdır. Fondötenin rengi, baskı bileği evet da dirseğin mide yüzünde kontrolör edilmelidir.
Cilt tipi besili olanlar, pembe ve portakala kaçan allık renklerinden uzak dur¬malıdır. Ciltteki yağ, bu ürünleri olduğundan henüz mülevven gösterir. nedeniyle cildi donuk gösterecek, sağmal kıraathane veya şeftali tonları yeğleme edilmelidir. kaknem cilde malik olan zevat ise pembemsi krem allıklarla henüz taze bir manzara elde edebilirler.
Kişinin alerjik bir yapısı varsa ilk kullanacağı ürünü test etmelidir. Bunun için en mefkûre yol, tecrübe ürününü 2 devir dirseğin sine kısmına sürmektir. toplantı reaksiyonları genelde 72 vakit ortamında ortaya çıkar. ayn kalemi, boşluk farı ve rimel, alerji riski erdemli ürünlerdir. nedeniyle bu malzemelerde sınama ürününün kullanımı önemlidir. isim bir markadan memnunsa ve bungunluk yaşamamışsa, alerji riskini indirmek hesabına özdeş markaya devam edebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazmak yardım istemek için Google yada Msn yada blog hesabına ihtiyacın bulunmamakta. Yorumlama biçimi tikini tıklıyor ve en alttaki Anonim seçeneğini işaretliyoruz. Sonra da mesajı yolluyoruz. Bende okuyorum.