2 Ekim 2012 Salı

Tayyip Erdoğanla neyi öğrendik


Sabahattin Önkibar dan Tayyip Erdoğan la neyi öğrendik yazısını bu memleketteki herkesin okuması öğrenmesi ezberlemesi çevresindekilere de ezberletip öğretmesi haberdar etmesi gerekli... Yoksa Yurdumuz bir takım alçakların ellerinde korku imparatorluklarının kendi pre-yeşil-kapitalist egemenliklerinin ellerinde parçalanmaya yok edilmeye soyulmaya susturulmaya devam edecek... Ülkemizdeki bu sözde yeşil dinci ahlaksızlardan biran evvel kurtulmamız gerekli... Cumhuriyet değerlerini ister sevelim ister sevmeyelim ister benimseyelim ister benimsemeyelim fakat Türk Milleti için en iyi yönetim biçimi tartışmasız Cumhuriyettir...

Tayyip Erdoğanla neyi öğrendik

1) Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığıyla ülke yönetiminde korku yaratmanın, ahlak ve hukuktan çok daha etkili olduğunu öğrendik.
2) Yargımızın kanuna ve hukuka değil, korku, çıkar ve ideolojik inanç üçgenine hapsolabildiğine şahit olduk.
3) Doğu Perinçek, Hanefi Avcı, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal gibi namuslu aydınların, insanları diri diri mezara gömen Hizbullahçı katillerden çok daha tehlikeli (!) olduğunu öğrendik!
4) Darbeyi (o da iddia ya) zihinde geçirmenin, muhtıra verme ve hatta bizzat ihtilal yapmaktan çok daha büyük bir suç olduğunu öğrendik.
5) Devletimizin kof ve de halkımızın bir torba kömür ile bir paket bulgura onurunu peşkeş çekecek düzeyde olduğuna şahitlik ettik.
6) TSK’nın kurumuna bile sahiplenmekten aciz ürkek kadrolar tarafından yönetilen bir kurum olduğunu gördük.
7) Çıkar için her şeyini feda eder durumda olan ve bunu AKP iktidarları sürecinde kanıtlayan Holding medya yapılanmasının ne rezil bir şey olduğuna şahit olduk.
8) Ele geçirilen medya sayesinde dezenformasyonlarla algı yaratıp karanlığın nasıl aydınlık gibi sunulabileceğini ve siyasetin mühendisliklerle nasıl tanzim edilebileceğini gördük.
9) Türkiye’de değil işlevsel bir sivil toplum örgütü, refleks verebilen bir burjuva zümresi ile aydın sınıfın bile oluşamadığına tanıklık ettik.
10) İslam dininin emperyalizmi en iyi yayılma aracı ya da ideolojisi haline dönüştürüldüğü ve bazı cemaatlerin emperyal güçlerle nasıl özdeş olduklarını gördük.
***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazmak yardım istemek için Google yada Msn yada blog hesabına ihtiyacın bulunmamakta. Yorumlama biçimi tikini tıklıyor ve en alttaki Anonim seçeneğini işaretliyoruz. Sonra da mesajı yolluyoruz. Bende okuyorum.