31 Aralık 2011 Cumartesi

Fotoğraf Baskısı Hk. - TASLAK

Fotoğraf baskısı!
nasa teknolojisi kullanan yer!
fiyatlar.
kalite!

Soy-Adı Kanunu-TASLAK

B.G.B.G-3. ten M.Nusret alıntı yaparak --> Konu!
-
taslak

Al Sana Fetva!

Mısır’da yayımlanan El-Senousa gazetesine konuşan bir din adamı kadınların muz, havuç, kabak, salatalık gibi yiyeceklere dokunmasını ‘yasakladı’. 


Şeyh, bunların erkek cinsel organına benzediğini ve cinsellik düşünye neden olabileceğini iddia etti.....(hurriyet.com.tr)

*
Aklıma keşan müftüsü geldi, hatta ondan önce mini etek giyen kadınların tecavüze uğramasında haksızlık görmeyen sapık diyanetçiler... 
*
Alın işte ''din'' kavramının toplum-sosyal yaşayışa etkilerini, ve bu kavramların ne kadar esnek olduklarını görün. Yatın kalkın ATATÜRK e dua edin! O olmasaydı! analarınızın elinden salata bile yiyemezdiniz...

İlker BAŞBUĞ

Eveettttt sıra ona kadar ilerledi, bugün yarın tutuklanarak; Cumhuriyet tarihimizde ki ilklerden birini daha yaşayacağız! Emekli genel kurmay başkanı içeri alınacak! recepin dediği kadar var! Türkiye'deki demokrasi abd den bile üstün! Eski genel kurmayı vatana ihanetten yargılanacak; vatana ihanet etmeyenleri sözde vatan ve demokrasi savunucularına bakınca midem bulanıyor... Yaşasın akepe demokrasisi!

35 Pkk lı Bombalanarak İmha Edildi

Bu hafta içi şırnak tan yurda kaçak yollarla katır sırtında kaçak mal getiren bir gurup imha edildi... TSK topa tutuldu! Geçen karakol saldırılarından birinde 35-40 kişilik katır sırtlarında mühimmat taşıyan gurup görülememiş neticesinde de karakol saldırıya maruz kalmıştı... Bu sefer böyle yapılmadı iş şansa havale edilmedi! Şimdiki sonuç! TSK masum köylü düşmanı! Benim de bir takım pozitif düşüncelerim vardı, hatta empati bile kurmuştum... Fakat bu sabah bitti! 35 kürtün cenazesi izlendiğinde! bunların sadece köylü olmadığı tabutlarının üzerlerine örtülen pkk paçavralarından vs anlaşıldı! Cenaze pkk mitingine dönüştü!
Olay bu kadar! kimse üzülmesin sıkılmasın! Hadise bu kadar net!
Gazete de gördüğüm resimleri bir ara ekleyeceğim! 35 tabut art arda dizilmiş hepsinin üzerinde paçavralar serili...

29 Aralık 2011 Perşembe

Resimle, Şiirle, Kitapla da Terör Yapılabilir...

akepe nin iç-işleri bakanın açıklaması konu başlığında!
Resimle, şiirle kitapla da terör yapılabilir...
Toplayın kitapları! Taksim meydanında yaktırın! Evleri basın! yasaklı kitap okuyanları gerekirse takip edin! 
Resim falanda yaptırmayın! Zaten sizce haram-günah!
Şiir yazdırmayın! Buda ne zaten? Gerçi mevlana-yunus emre sizden utanırdı ya neyse!

Noel Baba - Adammısın Lan Sen!

Noel baba adam olsa bacadan değil kapıdan girerdi... Onları taklit etmek! onlar gibi yaşamak! onlardan biri gibi gözükmeye çalışmak! ne olursa olsun hangi toplum olursa olsun gerçekten yanlış! Benim yıllardır anlamadığım nokta ise yılbaşı ile kiristmıs denen kutlamanın aslında aynı şeyler olmadığı... 24 aralıkta kutlanan dini bayram; 31 aralıkta kutlanan ise yeni yıl. Biz kesinlikle 24 aralıkla işimiz yok! Siz hiç 24 aralıkta evinde hindi yapan, ağaç süslüyip, gecesinde de noel baba bekleyen ev gördünüzmü? Aradaki fark bu! Biz sosyal kurumlar sosyal yaşam olarak son birkaç yüzyılda oldukça geriledik, insana, insan yaşamına, hakka-hukuka zerre kadar önem vermez olduk; kanunlarımız anayasamız zaten ortada!

Hasan Mutlucan - yerin uçmağdır


Yerin Uçmağ Olsun... Darbe meraklısı değiliz fakat değer bizim için değerdir.
*

28 Aralık 2011 Çarşamba

Best of 2011 (part one)



“Ucube.”

*
“Seyrantepe’de Galatasaray’ın bir Allah kuruşu yoktur.”
*
“Ben Müslümanım ama laik değilim, fakat laik ülkenin başbakanıyım, Mısır’a laik anayasa tavsiye ediyorum, laiklikten sakın korkmayın, umarım Mısır laik olacaktır.”
*
“Umutlarınızı asla yitirmeyin, umutlarını asla yitirme Somali...”
*
“Kılıçdaroğlu diye bir şey yoktur, sanaldır, cibiliyetsiz, yüz karası, dik duramayan, çapsız, sığ, geri vitese takan, karikatür muhalefeti, sen ne diyorsun be, amatör şeyhülislam, kıvırıyor...”
*
“Ben bir şeye çok hayret ediyorum, bazı bayanlar ekranlarda kadın erkek eşitliği diyor, eşit haklara falan eyvallah ama, diğeri yaradılışa ters.”
*
“NATO’nun ne işi var Libya’da? Böyle saçmalık olur mu yahu... Bakın biz Türkiye olarak buna kesinlikle karşıyız, konuşulamaz, düşünülemez.”

26 Aralık 2011 Pazartesi

Nato dan Kovacaklarmış

hollanda denen inekleri-öküzleri ile meşhur olan ülkenin, islam karşıtı partisi! bizi fransa ve israili ''yüzüstü bırakmak'' ile suçlamış; bununla da yetinmeyerek bizim nato üyeliğimizin devamı hakkında görüşme istemiş...
1- uluslar arası sularda, TC. bayrağı taşıyan gemimiz saldırıya uğruyor. 9 sivil katlediliyor! Yüzüstü bırakan biz oluyoruz! (9sivilin vebali akp nindir)
2- 500 üyeli fransa vilayetinin 50 üyesi 70 milyonluk ülkeyi araştırmalara tarihçilere bakmadan mahkum ediyor! Yüzüstü bırakan biz oluyoruz!

Şunları gerçekten yüzüstü bırakabilsek!
abd-bbk-tr-isp-por... :)

joker tayyip Batman Atatürk

Sanat sanattır! Karikatür sadece eleştirmek yerlere-sermek için değildir! Karikatür bazen de hükümetten yana olmaktır; herzaman eleştirmek gibi dertleri yoktur karikatürün-cünün... Belkide eleştirecek hiçbir halt bulamadıklarından dır bu - belkide iyi para kazanmaktır. Her neyse işte bahadır baruter abimiz için durum böyle değil! o herkesi herşeyi eleştirmeyi karikatür için daha uygun görmekte...

b. arınç tan Beğenmezseniz Sessiz Kalın

“Meclis başkanlığından kalma huyum var. Böyle sık sık ve sayısı belli olmayan şekilde tezahürat yapmak doğru değil. En fazla 3 kez tekrar edeceksiniz ve böyle her kelimenin arkasından alkışlamayacaksınız. O zaman konuşmamıza gerek kalmaz. Yeri gelince alkışlayın, beğenmezseniz sessiz kalın. Beğendiklerinizi takdir edin, ama üç kez tekrar edin.”
b. arınç
Tipik akp demokrasi anlayışı. Ve bu sözleri yada herneyse gençlik kongresinde sarf ediyor! Peşlerinden gelenlerde olmasını istediği! padişahçı-efendici söylem! Beğenmediğinde sessiz kal! sesini çıkarma! kaderine yazgına teslim ol! Biz daha iyisini biliyoruz! Siz kimsiniz! Siz dünyayı değiştirebileceğinizi mi sanıyorsunuz! Yoksa günaha girersin! Başka dediğimiz her şeye yediğimiz her halta alkış tutmayın! gerçekçi olmuyor! Yani kömüre beyaz-eşyaya yardıma işlere yerleştirmelere baktığınızdan! memleketi umursamıyorsunuz! geniş ve büyük düşünemiyorsunuz! yer yer alkışlayın da bizde burada rahat rahat ahkam keselim! Genç neslin akepe li olmaması akepe den uzak durması için bir neden daha türedi!
Bu aslında biraz şunada benziyor
''sen başbakansın - ister asar ister kesersin''
yazık memlekete yazık oluyor!
Dünyayı değiştiremeseler de ! bu değişim ve iyileşimler adına birer mum yakıyorlar; bülent efendi!

Gene Yaktılar Bizi

Belçika da 4 yurttaşımızın kaldığı evin alt katında yangın çıkar... Anne baba iki tanede bebecik vardır o evde...
Yurttaşlarımız canlarını kurtarabilmek için bebeklerini kucaklarına alıp binanın ikinci katından aşşağıya atlarlar; anne ölür baba ağır yaralı bebekler sapa sağlam... Demokrasinin adaletin hukukun hoşgörünün memleketi belçika.... Yıllar yılı bize için-için bazen göstere-göstere  zarar veren, teröre her türlü musibete kucak açan belçika...
Ne alaka şimdi?
Nazilermi yada belçikanın aşırı faşistlerimi yaktı? muhtemelen hayır! Peki neden bu yazı?
Koskoca paragrafta ''itfaiye'' kelimesi varmı?

Yok!

25 Aralık 2011 Pazar

Palau Adasına Gidecekler İçin

1543'te İspanyol denizci Ruy López de Villalobos'un ulaştığı Palau, üç yüzyıldan fazla süreyle İspanyol egemenliğinde kaldı.Palau adalar grubu Mariana ve Caroline adaları ile birlikte 1899'da Almanya'ya satıldı.
Japonlar 1914'te ele geçirdikleri Palau adalar grubunda madenciliği, plantasyon tarımını ve ticari balıkçılığı geliştirdiler.
II. Dünya Savaşı'nda Japonya'nın önemli bir deniz üssü olan adalar grubu 1944'te ABD kuvvetlerinin eline geçti. Palau 1947'de ABD denetiminde Birleşmiş Milletler Pasifik Adaları Vesayet Bölgesi'nin bir parçası oldu. Yapılan iki referandumun ardından (1979'da Palau'nun Mikronezya'ya katılması için yapılan referandum sonucunda dil ve kültür farklılıkları yüzünden hayır kararı çıktı.) 1981'de bir anayasa kabul edildi ve aynı yıl seçimler yapıldı.

Vize Kalkmış, Haydiii barbadosa palau cumhuriyetine

Pasaportunuz var, güvenlik endişeniz yok, inanç özgürlüğü sizin için sorun değilse, iç-savaş katliamlar  binlerce yüzbinlerce insanın kollarının bacaklarının kafalarının kesilerek sonuç arandığı bazende çözüldüğü aşşağıdaki bazı ülkelere gidip orada turist-turist gezebilir eğlenebilirsiniz... Listedeki ülkelere gidecek olanlar! önce buraları haritadan bulsunlar, daha acımasızca! palau cumhuriyeti nerede? memlekette kızılırmağın nerede olduğunu bilmeyen toplum makau özel idaresine... Haydi çocuklar okula haydi çocuklar st. vincent grenadines.....
*
Antigua -Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guatemala, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Lübnan, Makau Özel İdare Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritus, Nikaragua, Pakistan, Palau Cumhuriyeti, Paraguay, Rusya, St. Vincent-Grenadines, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tanzanya, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela, Vatikan, Katar, Kamerun, Yemen, Ukrayna

24 Aralık 2011 Cumartesi

Bölücülüğün Siyasi İkizleri akp ve bdp

“Artık dürüstlük ve siyasi namus gereği kabul etmek lazımdır ki; BDP’yle AKP arasında hiçbir fark kalmamış, bölücülüğün siyasi ikizleri bu vesileyle yüzeye çıkmıştır”
Mhp Başkanı Prof.Dr. Devlet Bahçeli 24.12.2011

40 tan Sonra İsmail Türüt


İsmail Türüt ile prettyman99

Maraş Hadisesi

Bir tek cümle yazacağım, sadece bir tek cümle, bu cümlede noktadan sonra bihalt yazmayacağım; Türkiye nin karanlık günlerinden haftalarından aylarından yıllarından biridir maraş, maraşta ne olmuş? kim kime ne etmiş bunları aşağıdaki noktadan sonraki fotoğrafta olan bitene siz karar vereceksiniz.

23 Aralık 2011 Cuma

Fransa Hakkında

Şimdi bu fransa vilayetinin valisi sarkozi denen it leşinin siyasi çetesinin son icadı olan sözde bilmemne tasarısı geçti... Artık inkar suç! Aha ben buradan inkar ediyorum bilmem neleri gebertmedik ! kendileri geberdiler! suçumuz yok! pis ecelleri ile geberdiler!

Sikimizden aşağı kasımpaşa mı desek ! şanzelizemi desek paris meydanları mı desek ne desek tam çıkaramadım...

Büyük elçimizi bürokratlarımızı geri çekmeyelim ! a b c d .... ö ş Ğ gibi planlar ile yalan konuşmayalım!

Recep  efendinin babasına sorsun yazısını da okumayı ihmal etmeyelim! Gayet yerinde cevaptır... Bu arada baba açıklamayı yapmış marsilya yı geçmedim diye ! atı alan üsküdarı geçmiş o tarihte ! binlerce onbinlerce cezayirli katledilmiş...

22 Aralık 2011 Perşembe

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele


“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü”nde biz erkekler olarak:
                Kadına yönelik her türlü şiddetin;
Acı ve ızdırap veren, yaşam hakkını tehdit eden,  temel bir insan hakkı ihlali olduğuna,              
Toplumu derinden yaralayıp zayıflattığına, aile birliğini zedeleyip, anne ve çocuk sağlığını bozan son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna,

Kadına yönelik şiddetin katı töre, gelenek gibi hiçbir gerekçe ile asla meşrulaştırılamayacağına,
İnanıyoruz.
Hayat arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, annemiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz evlatlarımız, kadınlar, bu toplumun yarısını oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip bireylerdir.
Bu nedenle;
                Kadına yönelik şiddete ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız…
                Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele verelim…
                Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede, erkekler olarak üzerimize düşen görevi yapmak üzere
KARARLIYIZ,  BİZ DE VARIZ…
----
Gidin altına sizde imzanızı atın !

Pragmatik akın

Son dönemde üzülmeden utanmadan sıkılmadan itiraf etmem gerekirse! gerçekten Aziz Nesin ve Uğur Mumcu nun etkisinde kaldım! Bu iki çok değerli edebiyat önderinin sosyal yaşamdaki kendilerince üstlendikleri görevleri ve savaşımları da beni kısıtlı hayatçığımda etkilemekte, fikirlerimin oturmasını sağlamakta.... Aslında fikirlerimin değişkenliği söz konusu bile değil, asıl mesele çok dağınık siyasi görüşteki insanlarla beraber olmam da ve onlarla çok yakın ilişkiler içine girebilmem de...

Aziz Nesin - Boşuna Şiir

Sen yoksun.........
Boşuna yağıyor yağmur...
Birlikte ıslanmayacağız ki.....
Boşuna bu nehir......
Çırpınıp pırpırlanması.....
Kıyısında oturup göremeyeceğiz ki...
Uzar uzar gider..
Boşuna yorulur yollar..
Birlikte yürüyemiyeceğiz ki..
Özlemlerde ayrılıklar da boşuna
Öyle uzaklardayız..
Birlikte ağlayamayacağız ki
Seviyorum seni boşuna..
Boşuna yaşıyorum
Yaşamı bölüşemiyeceğiz ki ...

Beni azçok tanıyanlar bilir, şiir den hiç ama hiç haz etmem, edemedim de... Hatta çok iyi hatırlarım! Bundan yıllar önce arkadaşımın şiir kitabını tüm zorlamalara rağmen bitirememiştim.

AZİZ NESİN - HIRSIZLIK VE ZİMMET SUÇLAMASI

İlgili Savunma Metninin tamamının okunması incelenmesi gerekli, isimler tarihler internet üzerinden bakılıp kontrol edildiğinde mevzu tam olarak anlaşılabilinir! Fakat Aziz Nesin e hakaret eden başı bozukların bu savunmayı gerçekten okumaları gerekli!
HIRSIZLIK VE ZİMMET SUÇLAMASI:
Ellibir yıl önce işlenmiş ve üzerinden dört kez genel af geçmiş bir olayı yeniden söz konusu etmek genel af kavramının anlamını bilmemek demektir.
Kararda “bir toplantı yada gösteri nedeniyle çok değişik bir harekette bulunan kişinin kamunun dikkatlerini çekeceği doğaldır. Eğer kişi, toplumun yakından ilgilendiği biri ise dikkatler daha da yoğunlaşacaktır. O zaman, ilgi ve merak onun bilinmeyen yanlarına da yönelir. Öyle ki geçmişi güncelleşir ve biyografisi, olay dolayısıyla yayınlanır duruma gelir. Kişi, yaptığı çıkışla geçmişinin sergilenmesine böylece rıza göstermeş hale girer; çünkü, istiyerek yaptığı çıkışla yaşamının ortaya dökülmesini dilemiş olur.”

Türkiyedeki 4 Ana Ordu

1. Ordu = Komutanlık İstanbul Selimiye Kışlasında olup; Trakya İstanbul ve Boğazlar Bölgesinden Sorumludur.
2. Ordu = Komutanlık Malatya dadır. Görevi Anadoluyu iran ırak ve suriye den korumaktır.
3. Ordu = Komutanlık Erzincan dadır. Görevi ermenistan ve gürcistan sınırlarını korumaktır. Kuruluş mantığı ve uygulama esasları geçmişte olası rus işgali yada saldırılarından yurdumuzu korumak olarakta ifade edilebilinir.
4. Ordu = Komutanlık İzmir dedir. Görevi Anadoluyu yunan tehdidinden korumaktır. Ayrıca nato ülkelerinin birbirleriyle savaşmaları kağıt üzerinde kabul edilemez olduğundan, 1967 senesinden sonraki dönemde! Ege Ordusu olarak kurulmuştur. Nato ya bağlı olmayan statüsü ile dünyada eşi-benzeri olamayan bir ordudur.
Fotoğraf: Merhum Em. Org. Fahrettin ALTAY Paşa

21 Aralık 2011 Çarşamba

Müslümanlar Bukadar mı Aptal? Aziz Nesin

Varmı ötesi?
 

Sesleniş - Uğur Mumcu


Sesleniş 
Dağ gibi karayağız birer delikanlıydık. Babamız, sırtında yük taşıyarak getirirdi aşımızı, ekmeğimizi. 
Arabalar şırıl şırıl ışıklarıyla caddelerden geçerken bizler bir mumun ışığında bitirdik kitaplarımızı. Kendimiz gibi yaşayan binlerce yoksulun yüreğini yüreğimizde yaşayarak katıldık o büyük kavgaya. Ecelsiz öldürüldük. Dövüldük, vurulduk, asıldık. 
Vurulduk ey halkım, unutma bizi... 
Yoksulluğun bükemediği bileklerimize çelik kelepçeler takıldı. İşkence hücrelerinde sabahladık kaç kez. İsteseydik, diplomalarımızı, mor binlikler getiren birer senet gibi kullanırdık. Mimardık, mühendistik, doktorduk, avukattık. Yazlık kışlık katlarımız, arabalarımız olurdu. Yüreğimiz, işçiyle birlikte attı. Yaşamımızın en güzel yıllarını, birer taze çiçek gibi verdik topluma. Bizleri yok etmek istediler hep. Öldürüldük ey halkım, unutma bizi...

Bir Devir Kapandı

Birkaç günlük depdebe den sonra sevgili blogçuğuma kavuştum :) Ne saçma :) TBMM. Askeri Muhafız Bölükleri yerlerini polis güçlerine terk etti, meclis başkanı (herelde-tam çözemiyorum akepe faşizmini) takımlar yürütülmekteyken pekbir mutlu görünüyordu! Eee sonuçta Asker TBMM den de elini-eteğini çekiyor... Ne mutlu akepe faşizmine! Siz hiç karakolda Asker tarafından dövülen-dayak yiyen kadın duydunuz mu? Yada kadını daha rahat dövmek için ellerini arkadan kelepçeleyen karakol komutanı gördünüz mü? Tüm bu yazdıklarım yalan mı? Yemin etsem başım ağrır mı? Sözde Abdullah gül son işkence olaylarının peşinde olacağını söylemişti! sonrasında ne oldu? Bilen varmı?

20 Aralık 2011 Salı

AZİZ NESİN AYDINLAR DİLEKÇESİ


T.C. Altındağ 1. Noterliği
No: 7826
5 Mart 1984

Türkiye’de Demokratik Düzene İlişkin Gözlem ve İstemler
Cumburbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Yüksek Katlarına ayrı ayrı sunulmak üzere yazılan, bir sayfalık “Sunuş” bölümüyle, altı sayfalık “Türkiye’de Demokratik Düzene İlişkin Gözlem ve İstemler” bölümlerinden oluşan Dilekçe.
Türkiye, henüz atlatamadığı en ağır bunalımlarından birini yaşamaktadır. Kuşkusuz, bu büyük bunalımdan toplulumuzun bütün kesimleri, katmanları ve görevlileri ortaklaşa sorumludur. Biz Türk aydınları, eksiklerimizin ve sorumluluğumuzun öneminin ve önceliğinin bilincindeyiz. Bu bilinç, bize toplulumuzun sağlıklı ve güvenli bir düzene geçişiyle ilgili görüşlerimizi açıklama görev ve hakkını vermektedir.
Varolan düzenlemeler ve 2969 sayılı yasanın suç saymadığı çerçeve içinde görüşlerimizi açıklamayı gerekli görüyoruz. Bizler bu sınırlamaları benimsememekle birlikte, bu çerçeve içinde hareket etme durumundayız.
Bizler toplulumuzun akılcı yöntemler kullanarak aydınlık bir geleceğe ulaşacağına coşkuyla inanıyoruz. Bu inançla ve ortaklaşa sorumluluğumuzu üstlenip, kaynağını Anayasa’da bulan dilekçe hakkımızı kullanarak, kamu ile ilgili gözlem, düşünce ve istemlerimizi devletin en yüksek katlarına saygıyla sunuyoruz.

AZİZ NESİN BUGÜN DOĞUM GÜNÜ

Bugün AZİZ NESİN in Doğum Günü! İyiki doğdun! İyiki yazdın!

Karl Marks

Kapitalizm çöker mi çökmez mi bilmiyorum, bildiğim tek şey! 150 yıl öncesinden bugünleri görebilmiş olması, dünyanın enbüyük ideolojilerinden biri olan marksizim-komünizmin fikir babalığını yapmasıdır. İyiki doğdun karl marks...

Trafik Kilit

İstabul Sapphire den...

İstanbul Gece Görünümü 1

İstanbul
Dünyanın en eski şehirlerinden biri, doğu-batı roma imparatorluklarına ardından osmanlı imparatorluğuna sonrasında da Türkiye Cumhuriyeti.... Kalabalık gelişi güzel çarpık herelde birşehir için kötü işaretlerin emarelerin tamamı burada vardır.... Fakat burada doğan burada ölmek istiyor! 

19 Aralık 2011 Pazartesi

Wax-Museum Sapphire

Timur ve adını bilmediğim tur-operatörü kız :) 
Çalışan ve sorumlu arkadaşlar bugün bize çok yardımcı oldular, gerçekten müze içerisinde yakışmayan hareketlerimize rağmen tepkisiz kaldılar! Sıcak ve özelliklede dosthane tavırları, sevecenlikleri için onlara teşekkürü borç biliyorum!
Yakışmayan hareketler: Karakterler ile fotoğraf çektirme sevdamı - En Nihayetinde Türk üz :)
Nasıl Gidersiniz?

Sapphire alışveriş merkezine gidin - B-4 En alt kata inin herhangi birine sorun o size gösterir :)
Kaç Para? 10 lira tam 7 lira öğrenci-liseli
Otopark: Beleşşş
A noktası sapphire

Daha Büyük Görüntüle

Lenin Ben

Önce fotoğraf ekliyor sonrasında altında balonunu patlatıyorum. Tam tersi zor oluyor; gidilen yerlere-mekanlara bakıldığında bugün için çiçek-böcek muhabbeti zor! Ne için bu yazı yazıldı? Neden? Neyse!
Bu arada Lenin bana kızmış gibi gözüküyor! Sanki ağzının kenarıyla sövüyor gibide! İlginç.
Acaba beni komprador falan sanmış olmasın :S

Sabancı Kuleleri

Sa Tower - Nam-ı Diger Sabancı Kuleleri
Sanıyorum günün en iyi fotoğrafıydı. Yardımlarından abime teşekkürü elzem görmekteyim.

Rutenyalı Köle

Ukraynalı köle...
Evet Osmanlı gerçekten enternasyonel bir imparatorluktu; şöyleki ukraynanın rutenya bölgesinden kaçırılan ve osmanlıya satılan köle! gelip osmanlı imparatorluğunun en güçlü hükümdarlarından olan K. Süleyman nın gönlünü çalarak memleket üzerinde nüfuz sağlayabiliyordu... Köle diyip geçmemek lazım! hele hele mevzu osmanlı ise! kesinlikle köle-devşirme kelimelerini ağzımıza almamak lazım.

Hürrem sultan yani kanuni sultan süleymanın nikahlı eşi olan hatun kişi hakkında bir takım rivayetler söz konusudur, ancak net bilinen gerçek ise hürrem in saraya girdiği tarihten öldüğü tarihe kadar devlet işlerine bulaşmış karışmış olduğudur. Bir tarihi fikre göre de kanuni nin mahidevran sultan dan olan oğlu şehzade mustafa nın öldürülmesinde aktif rol oynamıştır.

Büyük Onbaşı

Büyük onbaşı !!!

Sapphire Ne Demek?

Sapphire avm ye giderek haftalık sosyalleşme sürecimi tamamladım; çok pahalıya maal olsada :) mikro anlamda mutluluk katsayımı artıtırken makro anlamda kesemde delikçik açıldı... Yok yok okadar da değil cinsel organım hatta organlarımız sağ olsun ;)

17 Aralık 2011 Cumartesi

Fotoğraf Yok

Evet son bir haftadır, fotoğraf eklemekte pekte başarılı olduk denemez!!! Demiyorum! nerede bu resimler??? Bende tam olarak bilmiyorum!!! Kadir acaba sana bişeyciklermi oldu?

abd li ve it abd li ve koyun

Araç otoyolda kaza yapar, içindeki it dışarı fırlar! bir o tarafa bir bu tarafa koşar durur... 2 motorlu ekip itin peşine takılır, ilk başta beceremezler sonunda ise otoyolu durdururlar iti kurtarlar...
------
Afganistanda görevli abd askerleri, nereden buldukları belirsiz (çalıntı koyun) koyunu beyzbol sopası ile vurarak öldürüyor!
------
Bunların hepsi abd li! internette medeniyetten bahseden arkadaşlara !!!

Sönmez Atasoy - unuttuk

Tiyatro tarihimizin büyük ismini yitirdik; bende buraya günlüğüme eklemeyi unuttum... Kendi kendimden özür diliyorum! Ayrıca merhumun cenazesinde kurtlar vadisi saçmalığı yaşanmış! iğrençlik-serserilik... 

15 Aralık 2011 Perşembe

Forbes - Dünyanın En Mutlu-Mutsuz Ülkeleri

Dünyanın en mutlu 10 ülkesi:
1. Norveç
2. Danimarka
3. Avusturalya
4. Yeni Zelanda
5. İsveç
6. Kanada
7. Finlandiya
8. İsviçre
9. Hollanda
10. Abd
Bu listede Türkiye yi gören varmı? Haklısınız biz 75. sıradayız... Dünya liderimiz rte ye sesleniyorum: durmak yok yola devam ! Mutluluk yanlız ekonomik refahtan sınırlı değildir elbette, bu sadece orkestranın bir parçasıdır... Dünya nın o coğrafi bölgelerinde sosyal-paylaşım-sosyal adalet vb. kavramlar ileri seviyede... Tabiki yanlız para değil... Ayrıca intihar vakkalarının en fazla olduğu ülke Norveç bu norveç dünyanın en refah ülkeside ammaaa bakkınnnnn gençler kendini öldürüyorrrr... Saçmalıklarınıda bir yana bırakın ! Türkiye de ki kadın cinayetlerini? Aile içi şiddeti? Cinsel saldırılar? Hırsızlık?Kanunsuzluk?terbiyesizlik! Cehalet ! İnsan hakları ihlalleri! Saymaya gerek varmı !!! Bu naçiz milletim, bazen çokta fazla acizleşe biliyor... 

14 Aralık 2011 Çarşamba

Beşiktaş 3 - Stoke City 1

Ev-ahalisi nin Muhteşem Yüzyıl sevdası yüzünden ancak ilk yarısını izleyebildiğim, fakat ara ara internetten de takip ettiğim gecemizi iyi geçirmemize sebep olan maç (sözlük cevabı gibi oldu)

13 Aralık 2011 Salı

Olmamış Olmamış

İster olsun ister olmasın. Elimizdek imkanlar ile mücadele ediyoruz; unutmadan fotoşop fotoğraf çekebilmekten de önemli... Renk oynamaları vs. sanatsal yönden bireylerin geliştirilmesi...

Test Çekimleri

Bunlar en nihayetinde test çekimleri, ayrıca gece çekimlerinde tek güvencemiz D90 olsa gerek. d3000 üzerinde zenci ile de yapılacak bişeyler elbet bulacağız. :)

12 Aralık 2011 Pazartesi

O Ağaçları Oraya Dikenler

Ağaç yeşillik vs vs, fakat tarihi yarım ada da bulunan her yapının önünde arkasında gelişi güzel ağaçlandırma efendime söyliyim çiçeklendirme böceklendirme yapılmış, çok yanlış :)

İso Katliamı

İso katliamı nedir? Nasıl yapılır? Sorularının işte cevabı !

Her ne kadar katliam olarak nitelendirsem de bu fotoğraf kitlem tarafından çok beğenilmiştir. Sililüet halinde görülen cami sultan ahmet cami sidir. Akşam saatlerinde bu anı yakalama fırsatı bulduğum fotoğrafta kullanılan lambalar ise bu sene değiştirildi.

Sultan Ahmet Meydanı na yada sultan ahmet cami sine ulaşmak için www.ottomanmosques.net adresinde detaylı bir açıklama yazısı bulunmakta.Yazıyı okuduğunuz taktirde istanbula yolunuz düşerse kolayca resimli anlatıma bakarak meydana ulaşabilirsiniz.

Nasıl Giderim Konusuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Serenad Bitti

Serenad bitti.  Teşekkürler Z. Livaneli, teşekkürler struma için teşekkürler mavi alay için.

İlginç

Çöpe dalan hatta dalmayla meşgul kedimiz kameralarımıza yakalandı... Sonu ise hiçte güzel bitmedi, motorize mısır satıcısının saldırısına maruz kaldı.

Yeni Proje

Yeni bir web sitesi için harıl harıl düşünmekteyim, 2 gündür bunun üzerinde kafa patlatmakyım. Çok orjinal fikirlerim var... Bunları hayata geçirmekte okadar kolayki...

10 Aralık 2011 Cumartesi

Polis Dayağı - Polis İşkencesi

İzmirde polis gözaltına aldığı kadına işkence yaptı !
Rahat rahat işkence yapabilmek için ellerini arkadan kelepçeledi !
Tekme tokat dövdü ! Karakolda kadının özgürlüğünü kısıtladı !
Polis kadına işkence yaptı; ve o işkenceci katil polisin maaşını gene o kadın cebinden ödüyor.
Kadından aileden sorumlu bakancık nerede? Görebilen varmı?
2011 yılında avrupada orada burada atan tutan siyasi parti nerede? Hani demokrasi nerede çağdaş yaşam gören bilen varmı?
İzmir emniyeti açıklama yapmış, işkenceci katil polisler hakkında soruşturma başlatıldı görevlerinden uzaklaştırıldılar diye... Bu kadar 2-3 gün içinde unutulacak, o işkenceciler de katilliklerini caniliklerine kaldıkları yerden devam edecekler. İnsan polise güvenemeyecekse kime güvenecek? Devletin gölgesidir polis ! Polisin yüzüne bakmak neredeyse devlete bakmakla aynıdır... Fakat bakıyorumda devlet işkenceci ! Adalet bitik, öğrenciler zindanlarda, gazeteciler askerler zindanlarda...

8 Aralık 2011 Perşembe

Evrim Sansürlendi

akepe den bilim ve teknik alanında hatta sosyal alanda  ilerleme kaydetmemizi sağlayacak dev bir adım daha, darwinin yurda girişi yasaklandı. akepe nin icraatı yandaş çevrelerde büyük ilgi uyandırdı.
Doğruluğunun yada yanlışlığının hesabını yapmıyorum fakat, akepe nin son icatlarından olan sözde güvenli özünde ise insanları fişleyen internet filtresinin son bombası darwinin evrim teorisi... Aile filtresi kullananlar evrim teorisini destekleyen sayfaya giremezken bu teoriyi çürütmeye çalışan bu yönde deliller vb. verilerin yayınını yapan sayfaya giriş  ise serbest... Şimdi hangi akla mantığa uyacak? teoriyi çürütmeye uğraşacaksın, ama teorinin varlığından insanları haberdar etmeyeceksin? İnsanları durduracaksan birtakım işine gelmeyen fikirlerden uzaklaştırmaya yelteneceksin bunun önüne geçeceksin türlü türlü dalavereler ile insanımızı kandıracaksın ! ama yasakladığın düşünceyide çürüteceksin ! Yahu arkadaş biz kominist rusyada mı yaşıyoruz kuzey korede mi??? İnternette yapılacak hertürlü yasağa karşıyız - karşı çıkmalıyız ! Bizi çin iran sudiarabistan suriye vb. ülkelere benzetmeye çalışan insanların tüm pis emellerini anlamalıyız...
Foto: stoya --> amerikalı bilim kadını / filozof

Oku Ey Halkım

Kesinlikle okunması gereken, okumakla yetinilmeden dağıtılması gereken memleketin güneydoğusuna ayna tutan bilimsel rakkamlara dayanan bir yazı.
OKU

Türkiyenin Düzeni - Doğan AVCIOĞLU


Doğan Avcıoğlu, bu yapıtıyla, birkaç yüzyıl önce yeryüzünün en ileri ülkesi olan Türkiye'nin, geri kalmış ülkeler arasına düşüşünün nedenlerini araştırmaktadır : Japonya, Ondokuzuncu Yüzyılın ilk yarısında ortaçağ karanlıkları içinde yaşarken bir silkinişte kalkınabilmiştir de, Türkiye, yüzelli yıllık kalkınma ve Batılılaşma çabalarına karşın, neden hâlâ geri kalmış bir ülkedir? Tarihsel bir değerlendirme olan bu kitap, çağdaşlaşma çabalarındaki başarısızlığın nedenlerini ortaya koyarken, çağdaşlaşma yollarının araştırılmasına açılmıştır. Türkiye'nin Düzeni yapıtı, dün ve bugün ile yetinmeyerek yarının Türkiyesinin bu temel sorununa sosyo-ekonomik açıdan bir cevap getirmeye çalışmaktadır.
Derhal Okunası Gereken Kitap !!!

Trabzon Spora Başarılar

Trabzon spora m. united lı m.city li valencia lı uefa kupasında başarılar diliyorum. Bilmem kaç sene sonra da galatasaray f.bahçeyi ligde mağlub etti. Tarihi günü geride bıraktık.

7 Aralık 2011 Çarşamba

Bu Benim Halkım - Cemil 1975 - Tanju Okan


Konunun devamında Filmin Tamamı bulunuyor.

Zülfü Livaneli SERENAD

Yeni kitap - Böyle gelmiş böyle gitmez Cilt 3 gelene kadar, bununla idare edeceğiz... Kitabı hafife aldığım falan yok sadece Nusret Efendinin değeri tabiki içimde tartışılmaz... Neyse; işin güzel tarafı kitabı dün edinmeme rağmen ! daha bir sayfasını bile okuyamadım, o güzel kitabı okumak yerine burada bunları yazmak ne kadar doğru kesinlikle tartışılır - tartışılmaz aslında ! Burada zaman harcama arkadaş git kitabını oku ! Tam olarak ta bunu yapıyorum ! Boş işleri bırakıyor kitabıma dalıyorum !

Şu Martı Kadar Olamayanlar

İnsanın da yaratıcısı hayvanın da yaratıcısı ''BİR'' dir. İnsan ve hayvanların yaratılış gayeleri birbirlerinden tamamen farklı görünse de, bu düşünce insandan insana hayvandan hayvana değişebilmekte.
********
nihat doğan olmanın alemi yok ! Saçma sapan gereksiz kelamlar etmenin kime ne faydası olmuş? Siz siz olun hayvanlardan uzak durun !!! Yanınıza yaklaştırmayın olsun bitsin :)

Lüzumsuz Site Tanıtımı

Eskiden beri bu tarz portal şeklindeki (ws. ;) ) sayfaları beğenmişimdir; bir zamanlar çevremdeki girişimcileri de portal olaylarına sürüklemek istesemde, üzülerek söylüyorum Türkler Forumu seçti... İşte sayfa <<<<<LİNK>>>>

6 Aralık 2011 Salı

Yel Değirmeni ve Feodal Beylik

Toplumsal ilişkiler, üretici güçlere sıkı sıkıya bağlıdırlar. Yeni üretici güçler sağlamak için insanlar kendi üretim biçimlerini değiştirirler; kendi üretim biçimlerini değiştirmek, yaşamlarını kazanma yollarını değiştirmek için de bütün toplumsal ilişkilerini değiştirirler. Yeldeğirmeni size feodal beyli toplumu verir; buharlı değirmen ise, sınai kapitalistli toplumu.
K.Marks

Yıkıla Yıkıla

Yıkıla yıkıla yaşayan benim
Geceler boyunca kahrolan benim
Ah edip inleyen yıpranan benim
Kötüysem düşkünsem kime ne bundan

Kablo

Tel yada kablo olmalı, ben çıkaramadım. Kedidir kedi... Ney lan bu !

Phalacrocorax Pygmaeus

Phalacrocorax Pygmaeus, latince yada yunanca olmalı, meali ise KÜÇÜK KARABATAK. Neden karabatak? Çünkü elimizde olan ile yetinmeye çalışıyoruz.

Öylesine Kuş

Sıkıntılı kadıköy seyehatimiz de çekilen (en azından kendi adıma) binlerce martı fotoğrafından elde kalan şöyle böyle net kare.

5 Aralık 2011 Pazartesi

Boku D3000 e Atmak

Alet işler El Övünür !
Kesinlikle katılıyorum ! güzel olanları el ile, kötü olanları ise D3000 e yıkıyorum. Pişman değilim. D3000 sahibisi  olmak en başından çok büyükçe bir hataydı aslında. Ömrümü yedi bu boktan makine, bu makine yüzünden olası büyük fotoğraf kariyerim başlamadan neredeyse sona ermek üzere... Gün içerisinde ikibine yakın martı fotoğrafından elde kalan ya üç ya beş... Bende ne hatası olacak ! unutmadan 70-300 apo yuda çöpe atacağım çok yakında...

Berbat Ötesi

Bu gün için yol Günlüğü tutsaydım, muhtemelen günlük değil roman olurdu... Sevgili dostum biricik kardeşim kadir ile kadıköye geçecektik, orada zaman kaybetmeden fotoğraf çekecektik sonuçta malum kış mevsimindeyiz... Hava yani erken kararmakta... Neyse binbir mücadeleden sonra kadir kardeşim ile birlikte eminönünde buluştuk, hiç zaman kaybetmeden kadıköye doğru yola çıktık; işte zurnanın zort dediği nokta burasıydı. Bindiğimiz vapura dikkat etmemiştik; vapurda bizi üsküdara kadar ulaştırıverdi, işin kötüsü ne o nede ben daha önce hiç üsküdara gitmediğimizden buradan bişeycik çıkaramayız ee ne yapalım kadıköye geçelim oradan da haydarpaşaya... Fakat üsküdar dan direkt olarak kadıköye vapur yok ! bu nedemek oluyor? Basit ! önce gerisin geriye eminönüne oradan tekrar kadıköye... Kadıköye vardığımızda ve birşeyler yedikten sonra herşey neredeyse bitmişti... Hava kararmaya çoktan başlamıştı... Yani bugün ne oldu dersek
* bir çuval martı fotoğrafından başka hiçbir şey yok...
-------
işin kötüsü bu fotoğrafı kadir ben çektim diye iddaa etmekte; onun da çektikleri vardı fakat bu farklı.

Gidiyoruz...

15 gün sonra... 15 gün önce tarihi yarım ada turunu yapıp, haftaya da kadıköy turu için sözleşmek; gidilecek hafta ağır grip olmak ve bugüne gelmek... Buraya da ne yazacağına karar veremeden, bir-iki deneme cümlesini sürekli yazıp yazıp silmek.... Neyse akşama kadar zamanım var, hem görsel hemde yazı olarak; bulurum elbet....

3 Aralık 2011 Cumartesi

Cehalet Başta Olunca…

Buraya siyaseti sokmayacaktım, hiç bulaştırmayacaktım ama olmadı işte... Bekir COŞKUN yazmış; bu yazı eklenmezse bu yazı okunmaz ise olmaz, günde en az birkere aç karnına tok karnına okunmalı okutturulmalı bu yazı.

Kimsenin dili varmıyor söylemeye…
“Soykırım tasarısı” ABD Kongresi’nden geçmesin diye yırtınıyordunuz… Ama Türkiye “soykırımı” Başbakan’ın dilinden onayladı…
Alkışladınız…
*
Önce çıkıp devletimizin neler yapabileceğini anlattı:
“…İnsanlar sürülüyor… Sorgusuz sualsiz asılıyor… Dram yaşanıyor dram… Havadan, karadan, toplarla, hatta gaz bombaları ile… Çocuklar, kadınlar.. hareket eden her şey katlediliyor… Bir köy halkı önce kurşunlanıyor, sonra buğday saplarında yakılıyor… Yirmi kadar çocuk saklanıyorlar… Bir kara suratlı bulunuyor, hepsini öldürüyor… Murat Çayı kan akıyor kan…”

Bloglamak Yada Bloglamamak

Aziz Nesin günlük tutanların amaçlarını şöyle belirtiyor;
* günah çıkarmak
* temizlenmek
* yaptıklarımızı biryere kadar kimseyle paylaşamadığımızdan bunu günlüklere döktürmek vs vs...
Burada ne günah çıkarıyorum nede temizlenmek arınmak maksadıyla yazıyorum; sadece yazmak için yazıyorum. Zaten bloğumda yaptığım herhangi özelimi ilgilendiren hatadan da bahsetmiyorum, yazdığım hatalar varsa bunlar sadece fotoğraf lardaki teknik ayrıntılar vs.

2 Aralık 2011 Cuma

Give in To Me



She always takes it with a heart of stone

O bunu daima taştan bir kalp ile karşılıyor
cause all she does is throw it back to me
Çünkü onun tüm yaptığı onu bana geri atmak

Özür Diliyorum

Haberin kaynağı bu rte ermenilerden kürt hainlerin torunlarından özür dileyip, yurttaşların kalplerine kin nefret tohumları ekeceğine gerçekten özür dilenmesi gerekenlerden özür dilesin. Gitsin bu aileden özür dilesin ! Rus lardan özür dilesin. Ruslar olmaz derse gitsin habur sınır kapılarında davullarla zurnalarla karşılattığı hainler yüzünden kabir lerinde ters dönmüş şehitlerden özür dilesin; onların ailelerinden özür dilesin... Türklüğe hakaret edenlerin mahkum edildiği yasaları kaldırdığı için Milletten özür dilesin !!! Kanun hükmünde kararnağmelerle meclisi perişan etmekten, ellerin hop kaldırılıp hop indirilmesiyle kabul edilmişlerle perişan edilen memleket için yurttaşlardan özür dilesin... Maraş tan Çorum dan Sivas ta yakılan insanlar dan özür dilesin, bununla da yetinmesin orada insanları yakanların avukatlığını yapanlara siyasi partisinde kucak açmayı bıraksın, hatta bakanlık koltuklarından indirsin, en iyisi işgal ettiği koltuğu bıraksın gitsin. Bıraksın halkın içine nefret tohumları ekip oy peşinde koşmayı, bıraksın bu şekilde siyasi gücünü korumayı. 

Suratsız Psikonevrotik Hayvan


Bu psikonevrotik kelimesinin tanımının yada kullanış şeklinin doğruluğundan kesinlikle emin değilim, yanlış olabilir, buradaki kullanım amacı aslında basit; hayatın sillesini yemiş görmüş geçirmiş çeşitli ruhsal problemleri olan bunları dışarı yansıtmakta beis görmeyen anlamında kullandım. Konu mankenimiz cayır cayır uyuyordu ! uyandırıp bir resmini çekme gayretlerimiz boşta kalıyordu, hatta bu elemana bir ara taş vs attık şöyle yukarıdaki gibi bir ara uyanır gibi oldu, karşısındakileri (kadir ve ben) görünce muhtemelen siklememez olacakki uyumasına devam etti !

Beşiktaşlı Olmak

İş güç çoluk çocuk yüzünden ancak ikinci yarısına maça yetişebilmek, ikinci yarının başında 0-2 öne geçmek fakat takımın kariyerini bilip aman diyip bu maç böyle bitmez lerle kafanızın meşgul olması demektir... Ardından kariyer deki diğer saçma maç skorları gibi 2-2 ye gelmek ! sinir krizlerine girmek demektir BJk taraftarı olmak, fakat kariyerindeki diğer maçlar gibi arada sırada da olsa 2-3 bunuda 90+2 de yakalamaktır... Maç esnasında kollarınızın bacaklarınızın uyuşması merkezi sinir sisteminizin (hoşuma gidiyor bu laf) zarar görmesidir. Neden havuzdan fışkıran suların olduğu bu resim? ne alaka BJK ile

1 Aralık 2011 Perşembe

Gribal Enfeksiyon

Bu gribal enfeksiyon ne menem ne fena ne kötü bir hastalıktır. Hiç işe gidesim yok, kim gidecek şimdi işe? Şöyle Türkiş Kahvemi içeyim azıcık keyfim belki yerine gelir... Zaten bu hafta içi hastaydık işleri de epiyce salladık... Neredeyse varlığımız ile yokluğumuz bile belirsizdi, aradaki açığı bugün olmasa da umarım yarın kapatacağım çünkü kendimi bugün de tam olarak iyi hissetmiyorum...