29 Aralık 2011 Perşembe

Noel Baba - Adammısın Lan Sen!

Noel baba adam olsa bacadan değil kapıdan girerdi... Onları taklit etmek! onlar gibi yaşamak! onlardan biri gibi gözükmeye çalışmak! ne olursa olsun hangi toplum olursa olsun gerçekten yanlış! Benim yıllardır anlamadığım nokta ise yılbaşı ile kiristmıs denen kutlamanın aslında aynı şeyler olmadığı... 24 aralıkta kutlanan dini bayram; 31 aralıkta kutlanan ise yeni yıl. Biz kesinlikle 24 aralıkla işimiz yok! Siz hiç 24 aralıkta evinde hindi yapan, ağaç süslüyip, gecesinde de noel baba bekleyen ev gördünüzmü? Aradaki fark bu! Biz sosyal kurumlar sosyal yaşam olarak son birkaç yüzyılda oldukça geriledik, insana, insan yaşamına, hakka-hukuka zerre kadar önem vermez olduk; kanunlarımız anayasamız zaten ortada!
Bahaneler bahaneler üzerine - gereksiz sahip çıkmalar! Olay 24 aralık yada 31 aralık durumu kesinlikle değil! Ortadoğululuktan kurtulma özlemi aslında, kırsal hayattan şehire! dönüş! Bizde halen köy kavramı köylü kavramı ağa ağalık kavramı olduğu müddetçe böyle müftüler de çıkacak! hatta sonraki yıllarda 24 aralıkta hindi dolduran müslüman türklerde... Yüzyıllar içinde sosyal hayatımızın zarar görmesi kulluktan bireyliğe halen geçmekte zorlanmamız toplumumuzdaki ayrışmalara sebep oluyor! Bunların olması birazda normal, bu adamların filmleriyle belgeselleriyle elektronik yaşamıyla iç içe özdeşleşerek büyüyoruz öğreniyoruz! Gayet normal! Bilimde teknikte bu adamları taklit etmenin gerçekte hiçbir sakıncası yok! Ancak evet kültürel değerlerimize bunların değerlerini sokarsak, işte ozaman sorunlar yaşayabiliriz. Müftünün kast ettiği nokta belkide budur! Çok ilginç bir konu. Bukadar dandik yazının ardından asıl çılgınlık ise diyanet müftü için inceleme başlatmış. Aslında başlatacak tabi! Bugün dinimizden olmayan bir hırıstiyan çıkıp islam kahramanlarından biri hakkında iyi-düzgün biri değildi! hatta yaşamamıştı bile dese! bu siyasallaştırılmış-islam toplumumuz :) acaba nederdi? İnanç özgürlüğü karşılıklı olmalı! Müftünün incelemeye en azından göstermelikte olsa alınması kabul edilir-gereken bir durumdu.

Özetlersek yeni anayasa olayını atlamaya devam ediyoruz; hemde koskoca bir millet olarak!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazmak yardım istemek için Google yada Msn yada blog hesabına ihtiyacın bulunmamakta. Yorumlama biçimi tikini tıklıyor ve en alttaki Anonim seçeneğini işaretliyoruz. Sonra da mesajı yolluyoruz. Bende okuyorum.