22 Aralık 2011 Perşembe

Türkiyedeki 4 Ana Ordu

1. Ordu = Komutanlık İstanbul Selimiye Kışlasında olup; Trakya İstanbul ve Boğazlar Bölgesinden Sorumludur.
2. Ordu = Komutanlık Malatya dadır. Görevi Anadoluyu iran ırak ve suriye den korumaktır.
3. Ordu = Komutanlık Erzincan dadır. Görevi ermenistan ve gürcistan sınırlarını korumaktır. Kuruluş mantığı ve uygulama esasları geçmişte olası rus işgali yada saldırılarından yurdumuzu korumak olarakta ifade edilebilinir.
4. Ordu = Komutanlık İzmir dedir. Görevi Anadoluyu yunan tehdidinden korumaktır. Ayrıca nato ülkelerinin birbirleriyle savaşmaları kağıt üzerinde kabul edilemez olduğundan, 1967 senesinden sonraki dönemde! Ege Ordusu olarak kurulmuştur. Nato ya bağlı olmayan statüsü ile dünyada eşi-benzeri olamayan bir ordudur.
Fotoğraf: Merhum Em. Org. Fahrettin ALTAY Paşa

Fahrettin Paşa kurtuluş savaşında önemli başarılara imza atmış, süvari kolorduları komutanlığı yapmış, istiklal savaşımızın büyük kahramanlarından biridir... Büyük taarruz da sözde yunan ordularının gerçekte ise yunan palikaryalarının aşşağılık rum çetelerinin! arkasına süvari kolordularını sarkıtarak! savaşın belkide neticesini etkilemiştir. Paşa komutasındaki süvari bölükleri İzmire ilk giren istiklal ordularındandır.
Fahrettin Paşa kurtuluş savaşının her evresinde gerektiğinde gerici-yobaz isyancılarını dağıtmaklada görevlendirilmiştir...
Ha neden Fahrettin Paşa! Paşa 1941 yılında II. Dünya harbinin en kötü zamanlarında I. Ordu Komutanlığı görevinide üstlenmiştir... Aslında Paşa ile ilgili ayrı bir konu çalışması yapmak doğru olacak gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazmak yardım istemek için Google yada Msn yada blog hesabına ihtiyacın bulunmamakta. Yorumlama biçimi tikini tıklıyor ve en alttaki Anonim seçeneğini işaretliyoruz. Sonra da mesajı yolluyoruz. Bende okuyorum.