25 Aralık 2013 Çarşamba

Ottoman Mosques

En sonunda www.ottomanmosques.net adresini açıyorum. Proje den çok farklı kulvarlara giren sayfayı en yakın zaman da projeye tam bağlı hale getireceğim.

17 Haziran 2013 Pazartesi

Aylar Sonra Tekrar


Aylar sonra ilk defa bloğa girdim öyle bir iki bakışmadan sonra tekrar aktif hale gelmeye karar verdim... Bu aylar süren süreçte tabiki boş durmadım bir sürü kitap okudum bir sürü oyun oynadım az daha evlenecektim... Taksim karıştı çarşı karıştı... Ufak tefek direnişlere katıldım, taksim gezi parkı ile ilgili blog açtım... Fakat yoruldum! Sanıyorum insan 30 yaşına geldiğinde bu yaşıda bitirdiğinde saatin geriye doğru daha da hızlı akmaya başladığını görüyor bunu hissediyor!!! Belkide bu yüzden daha hızlı yaşamaya daha hızlı hareket etmeye daha çok şey yapmaya uğraşmamın nedenide sanıyorum bu!!! Belkide hayatı ciddiye almam çevremi düşünmem vb. faktörler yüzünden böyle... İnsan işte... Başka ne? Hepimizin sonu toprak değil mi?

8 Şubat 2013 Cuma

Halil Sezai Yanıma Gel - Mavi Pansiyon

Mavi Pansiyon sinema filmi hakkındaki çılgın ve bir o kadar da önemsiz fikirlerimi çok yakında yazacağım, ben yazana kadar siz hiç durmadan yanıma gel adılı müzik çalışmasını dinleyin. Çevirin çevirin dinleyin ve hep şarkının sonunda amann amann  diyiverin - yetmezse muhtelif anlarda amannn amannn da diyebilirsiniz bu sizin siyasi duruşunuza bağlıdır. Özgüven eksikliği yaşayan bir takım... Neyse yatıp uyumanın zamanı gelmiş sanırım...

Ayrıca halil sezai nin gözlükleri hakikaten iyiymiş...

* fadik atasoy u seviyorum*


Blog Boka Doğru

son bir haftadır bloğun hiti sayfa şeysi ziyaret zımbırtısı inanılmaz düştü... sebebini bende anlamıyorum; bir hafta içinde nasıl olurda böylesi bir düşüş yaşanır? Aklıma çeşitli senaryolar gelmiyor değil hani... Mesela iktidar güçleri tarafından google korkutularak :D :D blog sahifem aramalarda dandikleştiriliyor-olabilir. Buradan sn. recep tayyip erdoğan dan ve adalet ve kalkınma partisinden özür dilemem mi gerekiyor? Yoksa ben ettim ben yazdım çizdim siz etmeyin mi demeliyim, nasıl bir tavır takınmalı ve affedilmeyi beklemeliyim? Düşünsenize öyle bir memleket olduk çıktık ki, amatör blog yazıcıları bile gidişattan faşizmden korkmaya başladı!!! İnanılır gibi değil... Yok artık arkadaş!!! Yapılacak işmidir bu? Yada böyle felaket senaryolarını düşünmek mi çılgınlıktır gereksizliktir?Yoksa gece vardiyasında olduğum halde ve inanılmaz uykusuzluk çekerken bunları yazmak mı çılgınlık...

Sn. Fetullah Gülen Hoca Efendi Hazretleri'ne

sayın hocam bundan önce demiş olduğum her-şey aslında şaka idi; efendim siz paralel evrenlere inanırmısınız inanmazmısınız bilemem de, paralel evrende ki bir takım iş bunlar, hatta bende inanmıyorum hocam böyle saçmalıklara... Nasıl inananayım bakın daha inanayım kelimesini dahi yanlış yazıyorum... İnançsızın önde gideni... İnanç yada inançsızlık arasındaki ince çizgi nedir sn. hocam? İnanç her zaman için sadece din boyutuylamı ele alınır? Örneğin bir lenin doktrinlerine inanmak onlara bağlanmak inanç sistemi değilmidir? (bu son cümleme ben bile uyuz oldum) Bundan önceki blog yazılarını da esasen ben yazmadım, kimliğini sizin daha rahat bulabileceğiniz DİN DÜŞMANLARI tarafından yazılmış olsa gerek. Siz daha iyi bilirsiniz hocam, tahminimce bilgisayarıma vürüs (virüs) atmış olmalılar; bu hekırların (hacker) da işleri güçleri DİN DÜŞMANLIĞI yapmak, güzel İSLAM dinimizi karalamak!

Hocam sırf hit için memleketin adım adım bölünmesine parçalanmasına yok edilmesine sessiz kalmak, doğru bildiği yoldan ayrılıp günü birlik heves ve menfaatlere dalmak dinimizce caiz midir? Caizse hemen kişisel fikirlerimi yansıttığım düşüncelerimi paylaştığım bu alışveriş-noktasını hemen kapatacağım. Caiz midir sn. hocam?

talebeniz olmak isteyen akın.
--------------------------------------------------------------

Bizim gibi geri kalmış ülkelerde insanları toplumun gözünde karalamak yok etmek itibarsızlaştırma nın en kolay yolu nedir diye sorsalar sanıyorum:

KİŞİYİ DİNSİZLİKLE DİN DÜŞMANLIĞI İLE SUÇLAMAK
KİŞİYİ pkk LI KOMÜNÜST (GOMÜNÜST) LİKLE SUÇLAMAK
KİŞİYİ VATAN HAİNLİĞİ İLE SUÇLAMAK

--------------------

Bugün internette bir resim gördüm - akp reklam kampanyalarına ait bir görsel:
üstünde fatih gemileri karadan yürüttü
altında recep gemileri kanaldan yürütecek

Merak ettim de; bundan 600 yıl önce ki teknoloji ile bugün ki teknolojik şartlar eşitmi? Kimler nasıl kandırılıyor nasıl aldatılıyor? Nasıl devşiriliyor? Reklam ve siyasi yalan-propaganda nın emsalsiz bir örneğidir bu olay. Görseli yükleyeceğim.

7 Şubat 2013 Perşembe

Ruhsatsız İçki Teokratik Faşizm

Anlatacağım olay afrikada geçmiyor, TC. BAŞKENTİ olan Ankara da geçiyor...
bir balık restoranında
içki içen bir aile
içeri giren polisçikler
aileden kimlik isteyen polisçikler
kimliklerini veren aile
Neden?
dükkanın ruhsatı yok!!!
eeee?
içki içiyorsunuz! suç işlediniz! işlem yapacaz!!!
Bu konuşma vatandaş ve polis arasında gerçekleşmiş...
Türkiye adım adım karanlığa yürüyor, vizyon 2023 vs bunların tamamı yalan dolan aldatmacadır!!! Tek istenilen arzulanan teokratik ve bir şahsın yönettiği cahil eğitimsiz geri kalmış çöl devletçiğidir!!!
Bu hareketi dünyanın hiç bir yerindeki polis ler üstlerinden emir alamadan böyle bir ..... işe imza atamazlar... Sormazlarmı adama yahu arkadaş! Müşteri mi girdiği yere ruhsatın varmı diye soruyor? Onu sormak ve işlem yapmak vatandaşın vazifesimidir?
Bunlar komik değil - teokratik terörizmin teokratik faşizmin ayak sesleridir....

Mağdur ve Mazlum Kitle

“Geçmişte evrensel anlayışlardan uzaklaşarak bize özgü uygulamalarla geliştirilen laiklik, sosyal devlet anlayışı, devleti kurtarma duyguları, demokrasinin orijinal bütünlüğünü bozarak özellikle düşünce, inanç ve bunları ifade edebilme alanında derin yaralar açmış ve onarılması güç izler bırakmıştır. Kavramların açık, net ve öngörülebilir olmayışı, keyfi yorumların doğmasına, sahip olunan takdir hakkının kötüye kullanılmasına ve sonuçta mağdur ve mazlum bir kitlenin oluşmasına yol açmıştır.’’

bu sözlerin sahibi kimdir?

Mağdur ve Mazlum Kitle kimdir?

Bir sınıflama yapmak istersek, kime neye ve hangi şartlara göre mağdur ve mazlumluk sıfatlarını ona buna yapıştıracağız? Geçmişin mağdurlar ve mazlumları bugün nerelere ne şartlarda ne haklarla gelmiştir? Ve geçmişte sözde onları mağdur ve mazlum bırakanlardan ne türlü intikamlar almıştır-almaktadır?

Son yıllarda terörist ekiplerin İnanç özgürlüğüne bir engel olarak saptanan icat edilen LAİKLİK öyle pis kaka birşeymiş ki DEMOKRASİYİ bile baltalamış...

Laikliğin olmadığı bir ülkede demokrasiden nasıl bahsedeceğiz?

Demokrasi nedir?

Demokrasi, tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimidir.

Çevremizdeki yada dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde LAİKLİK kurumu yoktur? Hangi mantık eşit haktan bahsederken nasıl olurda dini konularda eşitsizlikten bahsedebilir? Kuran evrensel yasalardan oluşabilir ancak dünyanın hangi ülkesinde pratikte uygulana bilmektedir? Kuran anayasası demokrasiyi işaret ederken hangi kuranla yönetilen ülkelede gerçek anlamda demokrasi vardır? O ülkelerde kadınlar sokağa bile yalnız çıkamazlar... Zaten demokrasi kelimesi de Türkçe değil icat edenler de yunanlılardır... Bölgemizde ancak krallık kurulduğundan demokrasiyi bile bu memlekette tanımlamak zor...

Son olarak yukarıdaki en baştaki yorumu ANAYASA MAHKEMESİ başkanı haşim kılıç yapmış.

güzel ülkemiz yetişmiş insan sıkıntısını gerçekten çekiyor, tüm yurttaşlarımızın eğitim seviyesi sınıf bazında henüz 5-6-7 sınıfa giden bir topluluk gibi... Hangi demokrasi hangi laiklik? Eğitimsiz bir millet olamaz, ondan olsa olsa topluluk yada sürü olur... bu koyun sürüleride dünyanın halen dümdüz olduğuna bile mitinglerde inanır... Bunun somut örneği neresidir?

5 Şubat 2013 Salı

akepe ye sorular

Soru 1: Cumhuriyet tarihinde ilk defa hangi hükümet döneminde Türk askerinin başına çuval geçirilmiştir?

Soru 2: Irak’ta 1,5 milyon Müslüman katledilirken hangi hükümet sessiz kalmış ve ABD askerlerine başarı dilemiştir?

Soru 3: Cumhuriyet tarihinde hangi hükümet zamanında bütün komşularımızla kavgalı hale geldik?

Soru 4: 11 yıl iktidar olup ülkenin hiçbir sorununu çözemeyen parti hangisidir?

Soru 5: Cumhuriyet tarihinde örtülü ödenekten en fazla para harcayan hükümet hangisidir?

Soru 6: Cumhuriyet tarihinde iç ve dış borcu en fazla arttıran hükümet hangisidir?

Soru 7: Cumhuriyet tarihinde en fazla işçi ölümleri hangi hükümet zamanında yaşanmıştır?

Soru 8: Cumhuriyet tarihinde en fazla kadın cinayeti hangi hükümet döneminde işlenmiştir?

Soru 9: Cumhuriyet tarihinde açlıktan ölümler hangi hükümet döneminde yaşanmıştır?

Soru 10: Cumhuriyet tarihinde en fazla gazeteci, öğrenci, sendikacı, bilim insanın, siyasetçi hangi hükümet döneminde cezaevine atılmıştır?

Soru 11: Her türlü beceriksizliğini, başarısızlığını örtmek için sürekli ve düzeysiz bir biçimde muhalefeti suçlayan parti hangisidir?

Soru 12: Cumhuriyet tarihinde hangi hükümet döneminde tutukluluk bir cezaya dönüştürülmüştür?

Soru 13: Cumhuriyet tarihinde en fazla sıcak para hangi hükümet zamanında Türkiye’ye girmiş ve hangi hükümet zamanında ülke bir ithalat cennetine dönüştürülmüştür?

ben sormuyorum, erdoğan toprak yani chp genel başkan yardımcısı soruyor...

2 Şubat 2013 Cumartesi

bülo dan inciler 451548

bülent a. bilmem nerede bilmem ne dersi vermiş, işte bişeyler anlatmış durmuş!!! Gereksiz gereksiz şakalar benzetmelerden sonra:

- Ha bir itirafta da bulunayım. Kalkınmamız çok iyi, ama adaletin biraz da desteğe ihtiyacı var. Adaletin saraylarını yaptık, ama adaletin kendisini biraz arıyoruz, bulmaya çalışıyoruz. Adalet kutup yıldızı gibi, insan yolunu kaybetse, ona bakıp yolunu bulacak. Adalette tam olacak inşallah.

Evet şu çıkarıma ulaşmaya başladım, son günlerde artan asker istifaları son günlerde verilen teröre destek sonra, milletin uyanmasından korkan hükümetçik güçlerinin son siyasi oyunu; tamda SİYASAL İSLAMCILARA göre tamda onlara yakışacak cinsten...

Ne dedi son bir iki gün içinde SİYASAL İSLAMCILARIMIZ?


  • ilker başbuğa terörist diyeni tarih affetmez!!! 
  • bugünde bülent a. adalet arıyoruz!!!


Nasıl oluyor peki, bunlar ne hakla bunlardan bahsedebiliyorlar? Sorumuzun cevabı aslında basit!!! Tüm dünyadaki hemcinslerinin yaptıklarını yapıyorlar ''SİYASAL İSLAMCILIK''. Ne yaptılar bugüne kadar?


  • Adaletsizlikleri çıkaran siz!!!
  • Kutup yıldızlarını tersine çeviren siz!!!
  • Yok eden karalayan siz!!! 
  • Adaleti kendinize göre uydurdunuz, kendi adaletinizi oluşturansınız. Kimini suçlu kimini aklayan sizsiniz.


Bugünde sahip çıkan siz mi olacaksınız? Ama olursunuz sizde haklısınız!!! Bu potansiyeli taşıyan bir millet zamanı geldiğinde terörist başının salıverilmesine de ses çıkarmayacaktır... apo denen itin bugün buralara gelmesinin pkk terörünün bitmez tükenmez son 10 yıldaki yükleşinin tüm sorumlusu kimdir?

SİYASAL İSLAMCILAR

Tüm o davalar tüm o karalama kampanyaları SİYASAL İSLAMCILAR tarafından yani siz hükümetçik güçleri tarafından verildi...
Utanma olurmu?
Olmaz?
Neden?
Çünkü bunlar SİYASAL İSLAMCI

Hava Kuvvetlerinde 80 İstifa

Evet Deniz Kuvvetlerinden sonra şimdi de Hava Kuvvetlerinde istifalar başladı; geç kaldılar bu tepkilerin bu yaptırımların gerisine rejim değişikliği ve amerikan mandacılarının memleketin başına tebelleş olup her türlü hakareti her türlü psikolojik aşağılıklarını ilk yapmaya başladıkları zamanda yapılması gerekliydi... Ordu komutanları Genel Kur.Bşk. ları terörist ilan edilip içeri alındığında birilerinin ses çıkarması gerekliydi... Ancak bu gün akıllarına gelebildi, iş işten geçtikten sonra; hatta ulusumuzun beyninin pekte iyi çalışmadığını çok iyi bilen recep t. daha dün İLKER BAŞBUĞ için TERÖRİST diyenleri TARİHİN affetmeyeceğini şakımıştı... Bu nasıl bir SİYASİ İSLAMCILIKTIR? Aslında recep t. nin takındığı tavırlar ve verdiği mesajlar tamda SİYASAL İSLAMCILARA yakışır nitelikte; tabi bu nasıl bir nitelik ayrı konu.

Bu SİYASAL İSLAMCILAR
israil denen katil ülkecikle düşmandılar;
ancak
her türlü hava savunma sistemlerini kendi ülkelerine yerleştirerek onu korur!!!
ve bu SİYASAL İSLAMCILAR
9 vatandaşını ölüme yollamaktan asla çekinmez; feribotlara her türlü gizli servisin olacaklar hakkında bilgi vermesine rağmen onları durdurmaz, katil israil SİYASAL İSLAMCILARIMIZIN gözlerinin içine baka baka yurttaşlarımızı katleder!!!
Ancak bu katliam SİYASAL İSLAMCILARIMIZIN ekmeklerine yağ sürer... İsrail ile nasıl bir düşmanlık sağlanırsa sağlanır - ancak o arada bir çok ihale gene israil devletçiğine verilir...
Ama SİYASAL İSLAMCILARIMIZ boş durmaz, amerikan israil ortak projeleri dahilinde suriye deki teröristlere yardım eder; bağımsız bir ülkeyi batırmak için elinden gelen her türlü teröristçe yaklaşımdan kendilerini alamaz...
Bu SİYASAL İSLAMCILARIMIZ esad yönetiminde ölen suriyeliler için ağlarken AMERİKANIN IRAKTA Kİ 1.000.000 SİVİLİN HAYATINI KAYBETTİĞİ ortak projelere asla ses çıkarmazlar... Hatta güzide SİYASAL İSLAMCILARIMIZ amerikan işgal kuvvetleri için methiyeler düzer dualar ederler...
Bunlar eski mevzular daha dün SİYASAL İSLAMCILARIMIZDAN kınama beklerken, SİYASAL İSLAMCILIKLARINA yaraşır bir tarzda gene sessiz kaldılar!!!
Katil israil, suriye topraklarını vurdu!!!
Bu nasıl bir din anlayışıdır?
SİYASAL İSLAMCILAR tüm dünyada hem cinsleri gibi burada da işlerini çok iyi yapmaktadırlar...
Cia denen amerikan örgütünün afrikadaki vietnamdaki katliamları darbeleri az çok okuyoruz; buna rağmen bugün başımıza tebelleş olan bu SİYASAL İSLAMCI MÜSVETTELERİNE halen katlanıyoruz...Araştırma yapmak isteyenler için kitap deftere gerek yok; google arama motorunda cia operasyonlarını - katliamlarını araştırmalarını istiyorum... Nereden nereye geldim yazıda, istifa eden tepki gösteren subaylardan memleketi esir alan  SİYASAL İSLAMCI lara, ama nasıl gelmeyeyim? Bunların tek sorumlusu dökülen tüm kanların dökülecek tüm kanların sorumlusu, memleketin bölünmenin eşiğine getiren kim?
SİYASAL İSLAMCILAR dır.

Halil Sezai İsyan

Kaybolur zaman saçlarında
Gözlerim sokaklarda
Sebebi isyan aşkım
İçim yanar, içim kanar da
İsyan!
Geriye bir avuç yalan
Beni bu derde sen attın da, gittin ya kafam hep duman

İlker Başbuğ Teröristtir

recep tayyip efendi, kendi hükümet güçlerine bağlı olan haber türk adlı tv kanalında mübarek ağzından çıkan cümleleri bloğumda flash haber olarak paylaşmak istiyorum.

"İlker Başbuğ'un tutukluluğunu 'terör örgütü mensubu' diyenleri tarih affetmez"
recep t.

Ben ise buradan küçücük halimle dandik ve boktan ne üdüğü belirsiz bu blogcuğumdan naçizhane tarihi sözlerimi söylemek istiyorum:

'' tarih seni zaten çoktan kirli ve pis harfle yazdı; tarih bağımsız kaynaklar tarafından bir dönem kapandıktan sonra adil bir şekilde yazılır... Senin tarihin ise ihanetlerle vurgunlarla karalamalarla anılacak. Evet bugün bunlardan bahsetmek suç! Geniş kitleler tarafından bu görüşler paylaşılmadığı taktirde sorun olmuyor. Gel gör ki sen gene aynı sen!!! ERGENEKON SORUŞTURMASININ SAVCISIYIM - İÇERİDE YATANLAR İSE TECAVÜZCÜ VE TERÖRİST dedin... Tarih bunları nasıl yazacak?'' 
ben.

Bu nasıl bir ahlaksızlıktır, bu nasıl bir yalancılıktır; şimdi yarın ki gazetelerde bu laflar poh pohlanırken; geçmişi unutmayan kayıt altında tutan yazarımız çizerimiz ise recep t. nin ERGENEKON BALYOZ KAFES dalga dümenlerinde takındığı tavırları cayır cayır yazacak... Ayıp bu millete... Yazık.
Ancak milletler hak ettiği gibi yönetilir. Hadisini de unutmayalım. Hak ediyoruz, başımıza bunlar geçiyor...

1 Şubat 2013 Cuma

ertuğrul özkök er ryan mektubu

Zamanın da yandaşlaşmış memleketin bütün kalelerine tershanelerine cephaneliklerine kışlalarına girilmiş işal edilmiş tasfiye edilmiş itibarsızlaştırılmış perişan edilmiş, ciddi ciddi Anayasal Düzen siyasi islamcılar tarafından tehdit edilmiş Cumhuriyet tehlikeye düşmüş... Ulus Devlet anlayışımız tecavüze uğramış - sen ise tüm bunlar olduktan sonra ÇARK etmişşin!!! Senin yanında bu işleri gazeteciliği yazarlığı öğrenenler 10 sene önce fark etmiş... İşlerinden atılmışlar isimleri çıkarılmış... Bugün ÇARK ettin sen... Utanmadan böbürlene böbürlene HASDAL zulumhanesinden mektup aldım demiş HAİN SATILMIŞ... Sanki silivri hasdal zulumhanelerin den  ilk defa bu gerizekalıya mektup yazılmış gibi ortaya atlamış...
O fetullah (F) tipi zulumhaneleri içinden onlarca yüzlerce mektup yollandı VATAN SEVER GAZETECİ VE YAZARLARA... ZULUMHANE İÇLERİNDEN ONLARCA KİTAP YAZILDI,YAYINLANDI... SEN HANGİ KİTABI KÖŞENDE TANITTIN? TANITMADIN SEN ANCA GİDER ŞARAP TANITIRSIN... Yazık bu memleketin haline...
okumak isteyenler için
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22494074.asp?yazarid=10

al bak itibarsızlaştırma nerede başlar?
seçilen fotoğrafta başlar! o kadar görsel içinden seçe seçe bende bunu seçtim ağzın bi karış açık!!! tıpkı samanyolu haberin web sitesi gibi... Sen zamanında kimlerle anlaştın, ne onlar için bir değerin var nede bizim için... Bir gün gelir de bu siyasi islamcılar giderse merak ediyormusun sen ne olursun diye? Çünkü bu ülke deki politik insanlar 10 yılda çok şey öğrendi... Hepinizin sayesinde çok şey öğrendik.

ertuğrul özkök denen şahıs ise ayrıca mavi kanlıymış... asilzade yani.. bu saçmalığını da başka bir bloglamada...

29 Ocak 2013 Salı

Sinek Pornosu

Yuh artık... Yok artık... Nereden nereye? Hayat işte!!! Bu kadar soğuk, bu kadar amansız bu kadar acımasız, dengesiz... Kaldığımız yerden devam edelim olayımıza. Olay aslında tamamen sanatsal bir çalışma - 500px den inanılmaz bir makine ve lensle çekilmiş makro şeysi fakat biz burada ne amaçla kullanıyoruz başka.

Ortamı Yumuşatmanın Zamanı

Ölüm Hak; Miras Helal!
Ölümle kayıpla kafamızı fazla karıştırmayalım, mesela şey yapalım firavun gibi falan yaşayalım?
Ölümü hiç düşünmeden sanki hiç ölmeyecek gibi?
Saçmalamanın alemi yok!
Her Canlı Ölümü Tadacaktır!
Hadis-i Şerif
Ortamı yumuşatacam diye, yani bloğun gidişatını değiştirecem diye gene ölümden girdik, mirastan çıktık. Sonraki başlıkta tam dönüş yapacaz.

Ocak Ayında Kaybettiklerimiz

Linki takip ettiğinizde 2013 ocak ayında hayatını kaybetmiş bir takım tanınmışların yararlıların zararlıların vs listesini göreceksiniz. Ben bakındım gerçi tabiki takip ediyoruz ancak alt alta konduğu zaman liste kabarıyor... Dün akşam işten geldiğimde öğrendiğimde aklıma gelmişti bu ay böyle n'oldu diye... Hakikaten Türk tarihinin bir yerlerine yazılan-yazılacak olan hayırlı-hayırsız yurttaşlarımızı...
Uzatmaya gerek yok. Hesap ortada.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22468909.asp

Ferdi Özbeğen Öldü

Ne kadar soğuk, ne kadar adi ve ne kadar basit bir başlık attım yazıya... Öldü!!! Ferdi Özbeğen öldü!!! Onca yıllık sanat yaşamı bu memlekete kattığı sanatsal değerler, aşıklara bazen ilaç bazen zehir olması yaptıkları kattıkları... Öldü... Hepsi bu kadar mı? Taverna müziği yapması, içkiyle içki içenlerle vs. geçen bir ömür, ne diyebilir ne karışabiliriz... Bize düşermi? Bizler onu bunu beğenmeyen serkeşler ne kattık ne katıyoruz dünyaya... Ferdi Özbeğen in hayat hikayesini gözden geçirmek lazım... Sonra konuşmak falan. İşte bizim hikayemiz? Kaçımız kanser olduğunu yaşam mücadelesi verdiğini biliyordu?  Dürüst olmak gerekirse bende öldüğünde öğrendim... Neyseki dünyaya ölmeye geliyoruz, ölüm kötü işe yaramaz gereksiz bişey olsaydı Hz. Peygamber ölürmüydü? Sanıyorum Allah almazdı canını halen aramızda (fiziksel olarak) olurdu.


25 Ocak 2013 Cuma

Hand Job


Konumuz inci-sözlükten geldi, hoş bundan önceki başlıkta inciden gelmişti ya neyse işte... Birkaç gündür gülmüyordum güldürdü ''piçler''akşam akşam... Hand Job: Türkçe Mealen El İşi Demektir. El işi tabirini ise istediğiniz yere çekebilirsiniz. Uzatmaya gerek yok.

Bir kap Su Bulunduralım


Arkadaş yollamış; görseli gördüğüm andan itibaren 5 saattir kesintisiz gülüyorum... Unutmadan kendi çapında bir hayvan sever olduğumu da belirtmek istiyorum, zaten bu görselin de hayvan hakları ile bir ilgisi de varmıdır yokmudur bilemem. Zaten olamaz sonuçta hayvanların kendi aralarında ki ilişki bu; fotomontaj değil! Tamamen gerçek hayattan alıntılanmıştır... Kısacası şu bir kap su bulunduralım olayına kesinlikle devam edelim gerçi kış ayındayız hayvancıklar susuz kalmazlar... Yazın devam edelim ozaman.
halen gülüyorum halen saçmalıyorum... gözü parlayan kediye dikkat!!!

23 Ocak 2013 Çarşamba

UĞUR MUMCU ZAMAN AŞIMI


23 OCAK 1993

23 OCAK 2013

VATAN PERVER MİLLİYETÇİ UĞUR MUMCU BUNDAN 20 SENE ÖNCE ARABASINA YERLEŞTİRİLEN BİR BOMBA İLE ŞEHİT EDİLDİ... FAİL YADA FAİLLER YADA DIŞ KAYNAKLI ÖRGÜTLER BULUNAMADI... YARIN UĞUR MUMCU NUN DOSYASI ZAMAN AŞIMINA UĞRAYACAK VE KAPANACAK... TEK DERDİ TÜRKİYE NİN MİLLİLEŞMESİ ÖZGÜRLEŞMESİ YERALTI YERÜSTÜ ÖZ KAYNAKLARININ KENDİSİ TARAFINDAN KULLANILMASI - DAHA DEMOKRATİK DAHA UYGAR DAHA GELİŞMİŞ BİR TÜRKİYE SEVDALISIYDI UĞUR MUMCU... ONU KATLEDENLER İSE ONUN TÜM DÜŞÜNCELERİNE FİKİRLERİNİN KENDİLERİ İÇİN BİR ZARAR OLDUĞUNU BİLENLERDİ... O KONUŞMAMALI O AYDINLATMAMALI O BİR KIVILCIMI BAŞLATMAMALIYDI... ÖYLE BİR ŞEKİLDE ÖLMELİYDİ Kİ ARKASINDAN GELENLER KORKMALIYDI...

KORKULAN OLDU, BUGÜNE BAKTIĞIMIZDA EVET KORKULAN OLDU, MEMLEKETİN BAŞINA İŞGALCİLERİN MÜSTEMLEKE VALİLERİ PEŞKEŞÇİLER ÖZELLEŞTİRMECİLER TERÖRİST SİYASİ SAPKIN İSLAMCILAR OTURDU... VE BUDA UĞUR MUMCU NUN TÜM DAVASINDAKİ HAKLILIĞINI GÖSTERİYOR.

TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE.

Başarı - Success


Başarı ile ilgili internette bulduğum görseli bloğa eklemek istiyorum.
Success
its not always what you see
Mealen: 
Başarı 
her-zaman (daima) göründüğü (gördüğün) gibi değildir.

Kılıçdaroğlu nun kardeşini kovdular

Geçen hafta falandı sanırım, haber çıkmıştı, izmir de bekçilik yapan adamın abisi chp genel başkanıydı...  Umursamadım açıkçası, sonuçta düşünce sistemime göre bu gayet normaldi!!!

Düşüne-biliyor musunuz bugün Türkiye de bir siyasi partinin genel başkanı bir şantiyede asgari ücretle bekçilik yapıyor? Gerçekten ilginç sanki burası avrupa :D  Hatırlayın almanları falan... Çöpçüler kanalizasyoncular vs. Bir hadis gördüm o hadis için ayrı bir blog ekleyeceğim; şununla alakalı yöneticileri zengin olan milletlerin halkları fakir olur; tam tersi olduğu zamanda tam tersi olur... evet bizim gibi memleketlerde genelde siyasetçiler yöneticiler zengin olmakta ve çevrelerini de aşırı zenginleştirmekteler... Tıpkı afrikada ki arap çöllerindeki diktatör rejimleri gibi aramızdaki tek fark biz kandırılarak aldatılarak gözlerimiz boyanarak sözde demokratik bir şekilde seçimlere girip kutulara oy atıyoruz... İşkence darbe korkutma bizde de var... Onların sadece renkleri farklı... Neyse yazı gene aldı başını gitti...

Gene meraklandım şimdi: recep tayyip erdoğanın kardeşleri - abileri - damatları - yakınları bugün ne işler yapıyor? Çıkıp acaba söyleyebilirmi? Açıklaya bilirmi? Aşağıda bir makamdan bahsedeceğim yargılayacı unsurdan; işte bu unsur gelecekte çok acımasız olacak!!! 

Neyse bu haber patladıktan sonra maliye bekçi kardeşin çalıştığı şirkete mali inceleme başlatmış, ve şirkette büyük ihtimalle tırsaklığından ve bu işin tamamen akp tezgahı olduğunu bildiğinden kemal kılıçdaroğlu nun kardeşini işten atmış....

Tezgah = ŞAntaj = Korkutma = Yıldırma = Karalama --> akp = recep tayyip erdoğan...

Bu siyasi çete bugün hesap verecek kimse bırakmadı, ancak hiçbir zaman dokunamayacağı bir hesap merkezi var; TARİH evet TARİH karşısında yargılandığı muhakeme edildiği ve incelendiği zaman anlaşılacakki bu memleketin başına geçmiş en sinsi en kötü belalardan biri olduğu ortaya çıkacaktır. Tarih yazıldığı zaman bunların hiçbiri atlanmayacak... Birinin abisi şantiyede 700 liraya bekçilik yaparken diğerinin tüm yakınları dünyalıklarını biriktirmiş olacak... Yazacak tarih bunları!!!

gürsel tekin ne demiş? akepe için eşkiya terimini kullanmış!!! EŞKİYA


Tekin, “Eşkıya dağda değil, kente inmiş. Namuslu bir siyasetçinin, evine alın teriyle kazanılmış parayla alınmış ekmek götürmekten başka derdi olmayan kardeşine bile tahammül edilemiyor. Celal beyin bekçilik yaptığına ilişkin haberin gazetelerde yer almasının ardından maliye şirkete yönelik denetim başlatmış.

Bu denetimden korkulmuş olacak ki yönetim işten çıkartma gerçekleştirmiş. AKP zihniyetinin bu eşkıyalığını şiddetle kınıyoruz. Bu davranış kabul edilebilir değildir. Bir anamuhalefet partisinin liderinin kardeşi ülkesinde özgürce çalışamıyor." dedi.

30 TGB Lİ

recep tayyip erdoğana bağlı hükümet güçlerinin iktidar başına çöreklendikleri tarihten beridir, memleketimizi sürüklediği yol ortadadır; şişirilmiş-içi gazla doldurulan hükümet güçleri, bölgede etken güç olma pompalamaları, siyasi entikalar işbaşına çöreklendikleri zaman ki komşularla sıfır söylemlerinin kendilerince yalanlanması - yok edilmesi... Bir gün nato nun orada ne işi varki? (libya için) ertesi gün kaddafinin eşkiya ilan edilmesi... Öncesinde ki ortadoğudaki yönetimler afrikadaki yönetimler liderlerin tasviye edilmeleri çalışmalarında göstermiş olduğu yoğun çabalar, kendi laflarını bir bir yemeler...

Türk topraklarını nato toprağına çevirmeler... Neden ne Oldu? 

Sözde tamamen bizim isteğimiz doğrultusunda nato ya gidilir, 
- (akepe iktidarı) efendim bizi ''suriye'' den gelebilecek hava saldırıları vs. için korunmamızı sağlamamız için füze sistemi (patriot) verin.
- (nato) hemen verelim
- (iran) batılıların ''köpeğisiniz''

19 Ocak 2013 Cumartesi

İbb Şehir Tiyatroları Ocak Şubat Oyun Düzeni

Ocak ayı bitti sayılır, hatta sayılmaz tahminimce bilet de kalmamıştır... Neyse ocak ayı bittiyse bizde gözümüzü önümüzdeki ayların tiyatro düzenlerine dikeriz... Aşağıdaki adres İbb şehir tiyatroları oyun düzeni sayfasına gitmekte.
Amanınnnn anton çehov - vişne bahçesi
amanınnnnn.
Dikkat etmek lazım.
Not: öyle ahım şahım bir tiyatro izleyicisinden çok imdb top 250 cisyim falanımdır filanımdır...
http://www.ibb.gov.tr/sites/sehirtiyatrolari/tr-TR/Sayfalar/Program.aspx

Onur Yalçın ÇEK ÇEK



İşte hayatın gerçeği... Bir gün varız bir gün yokuz... Herelde en önemlisi hayattayken neler yaptığımız neler yapmaya çalıştığımız olsa gerek; yoksa aşağıdaki son iki konunun içerikleri üzerine bu başlığıda açmış oldum mevzu aslında bukadar basit bukadar yoz ve bukadar edebiyat imla hataları ile dolu... Hepsi herşey işte bu! Geriye ne bırakacağız, yada hayatımız boyunca sağlığımızla yaşarken ve ne zaman öleceğimizi bilmeden ve en garibi sanki hiçbir zaman ölmeyecekmiş gibi yaşarken bu yaşlı dünyada... Geriye ne bıraktığımız önemli - yada ne bırakmaya uğraştığımız... Günahlarımız sevaplarımız sorumluluklarımızla göçüp gittiğimizde mahşer günü hesap günü ne yaptın diye sorulduğunda;
- onur yalçın dım, çek çek yaptım
- mehmet ali birand dım - oportünist dim
- toktamış ateş tim - hocaydım
- akın yüce ydim - bi bok olamadım
cevaplarını vereceğiz... Yaşayıp gidiyoruz işte... Çek Çek... 
Dini bir yazıya doğru gitsede aslında gitmiyor...

Toktamış Ateş

Evet bu blog yazısının hemen altındaki yazıya bakın, yani yazının başlığına okumaya tenezzül eden arkadaşlar o başlıkla bu başlık arasındaki farkı eminim fark edecektir... Uzatmaya gerek yok, Toktamış Ateş Hoca Allahın rahmetine kavuştu........ Bir aşağıda birand bir yukarıda Toktamış Ateş, sanıyorum ilahi adalet bu olsa gerek... Hoca yukarıda kaldı birand ise aşağıda... Hayat böylesine acımasız apansız görünse de aslında hayat yada ömür o kadar da hoyrat değil, sonuçta hocanın yazdığı onlarca kitap Yüce Türk Milletinin ortak değeri olarak Gök Başımıza Çökmedikçe yerli yerinde duracaktır diye düşünmekteyim...

17 Ocak 2013 Perşembe

mehmet ali birand apo piçi küçük emrah


mehmet ali birand apo piçi küçük emrah bağıntısı:
Bugün öyle böyle takılırken bazı kanallarda (web tabanlı vs) m.a. birand denen şahısın hayatını kaybettiğinden vs bahsettiler çok üzüldüm hatta öylesine üzüldüm ki üzüntümü kimseciklere anlatamam... Gezintilerim esnasında da eğer birand denen şahıs nasıl olacak tı bende anlamadım ama eğer amalayattan ( :) ) sapa sağlam turp gibi çıkabilseydi bu akşam 31. :D  gün adlı ne üdüğü belirsiz programcığında bdp li (pkk lı da denebilir aslında) demirtaş denen ibineyi konuk edecekmiş-ti... Yahu arkadaş adam ölüyor bazıları hala ihanet dolu pislikçe kendilerine yakışır homoseksüel likler peşindeler... Ayıp be arkadaş!!! Adam ölüyor yada ölmeye ilahi davete icabet edebilmek için uğraşıyor... Bunlar pis adi satılık Türk basın yayın medya alçaklıklarına gerçekten yakışan hadiseler! Neyse.

Ama eminim ki; gençliğinde namazında niyazında biriydi denen sn. apo piçi birandın ölümünden sonra imana gelecek hidayete erecek ve hatırına-sevabına yeniden ''MÜSLÜMAN'' olup duaya başlayacaktır... Bekliyoruz zaten tüm yurt severler olarak; apo piçinin namaza başlayacağı fetoya mektuplar düzeceği zamanları... Affedilmeyi fetodan  bekleyeceği günleri, ve ellerinin altında vergi borçları yada yeni ihaleleri alacağız diye çeteye domalmış bekleyen medya guruplarının toplumun kafasını bulandıracağı apo yu bir gariban ezilmiş belkide yabancı güçler tarafından kandırıldığı sapık yalanlarını uyduracakları günleri... apo nun aslında küçük emrah ile benzerlikler taşıdığını düzecekler... Aziz millet de yiyecek, bu kadar basın yolu ile pompalamaya isviçreli olsak herelde dayanamayız!!!

hatırlayın uçakta neler dizmişti faydalı olmak istediğinden... Bugün iman için yüce Allah için faideli işler için... Büyük insan F tipi oluşumlara dahi isim babalığı yaban fetoya (fetullah gülen) yanaşacağı günleri... Vah vah memleketime... Vahhhhh...

Terör kesinlikle yok edilmelidir, ancak bu şartlar bu koşullar bu imtiyazlar bu ihanetler çerçevesinde olmaz-olamaz-olmamalıdır...

mehmet ali birand kimdir? Sorusunu gerçekçi olarak yanıtlayabilirsek, yukarıdaki yazıdan çıkaracağımız dersler daha iyi olacak.

Ancak sayfamı daha fazla kirletmek istemiyorum.

Ölürse Allah tan rahmet dilerim... Allah yardım etsin... Hepimize!!!

16 Ocak 2013 Çarşamba

Şu terör yok mu terör

Gündem belli!!! Bugün baktım da apo yu dinci ilan etti yandaş kansızlar!

Sebep ne??? apo yada yandaşlarının bugüne kadar dinle diyanetle ne ilgileri olmuş? Giriştikleri bu kansızca kanlı terörize mücadelenin işlenen cinayetlerin yakılan insanlarımızı hangi diyanetle bağdaştırabiliriz ki?

Ama yok çete kafayı taktı!!! apo serbest kalacak!!! Aziz milletimizin apo denen piçe karşı sempati kazanması gerekli!!! Tek dert bu!!!

Yandaş tv lerden bir tanesi tam şuanda yayın yapmakta ve eleman şundan bahsetmekte:

- şeyh sait isyanı Cumhuriyetin şeriatı ilga etmesinden sonra kürtlerin şeriat istemeleri için - kürtler le türkleri arada tutan tek bağın islam olması..............

Bu neyin hesabıdır, bu nasıl bir plandır???

Mantık şöyle diyor:

pkk Türkiye nin başına musallat edilmiş, memleketin tam manasıyla gerçek bir ivme ile ilerlemesini durdurmak için dış güçler tarafından kullanılan bir enstürüman... Peki!!! dış güçler stratejik ortağımız yüce amerika bizim ivmemizin artmasını istermi? Yada ırak yada suriye??? Bunu nasıl açıklayacaklar??? Ne karşılığında???

Gülünç geliyor, birileri çete üyeleri yada her kimse birilerine bazı sözler verdiler ve bu sözler gerçekten mide bulandırıcıdır, memleketin hiçbir hayrına vesile olacağına inanmıyorum...

- ve o televizyondaki vatansız!!! halen şeriat propagandası ile kürtler ile türklerin arasındaki bağın güçlendiğinin propagandasını yapmakta... Aynı şeriat arap köpekleri içinde geçerli değilmiydi???

Komik hainler bugün memleketin en tepesindeler... İslam adı alınta hain bir siyasi islam furyası iğrenç şekilde cereyan etmekte...

Şu siyasi islam gerçekten ne gereksiz ne alçak birşey...

Not: siyasi islam dendiğinde ne anlamak gerekir bunun hakkında bir yazı yazmak şart, aksi halde dinsiz ilan edilebilirim. Ama olsun çıkar tayyipin bir resmini koyar mübarek islam dinine tekrar geçerim kabul edilirim... :)

Beşiktaş İskelesi ve Katiller

Geçen gün beşiktaş iskelesinde bir vatandaşımız vapurdan inerken suya düşmüş sonrasında da hayatını kaybetmişti... Bu vatandaşımız hayatını kaybetti fakat kaza ile ölmedi!!! O ismini bilmediğimiz yolcu vapurunun kaptanı ve iskele çalışanları tarafından öldürüldü!!! Cinayet işlendi o gün... O ekibin kesinlikle böyle bir durumla karşılaştıkları durumda yapması gerekenleri bilmesi gerekiyordu ve kesinlikle donanımlarının da tam olması gerekliydi...

Ne teçhizat ne donanım... Kaptan zaten baş katil!!! Vatandaş uzatılan koca halata tutunuyor, gemi karadan uzaklaştırılıyor ki vatandaş ezilmesin fakat o anda vapurun katil sözde kaptanı fazla gazlayınca dümen suyu alıyor başını gidiyor - bu hengame vatandaş koca halata daha fazla tutunamayıp sulara kapılıyor!!!

Şimdi bu nedir??? 

Cinayet değilmidir??? O vapurları hergün kaç yüzbin insan kullanıyor??? Hiç kimsenin aklına gelmiyormu??? Yazık beşiktaş iskelesindeki cinayet unutulmamalı ve failleri hesap vermelidir...

Anlamsız Anlamlı

Bu aralar böyle boş geçiyorum, hep boş... Neye sardık bu ara? Neden blog işlerini bıraktım... Yada sadece blog işlerinide mi bıraktım? Ne var benim hayatımı biraz biraz dolduran? Kısa cümlelerden mi ibaretim aslında? Belkide uzun cümleler kurmayı pek sevmiyorumdur yada uzun cümleler yerine kısa cümlelerinde aynı şekilde akılda kalabildiğini düşünüyorumdur? Nedir ki uzun cümleler kurmak yada kurabilmek? Yetenekmidir? Zekamıdır? Yada nedir? Neden? Kısa cümlelere neden taktım ki? Evet herneyse... Son bir iki aydır yanlışlıkla başladığım command and conquer tiberium vars adlı online strateji oyununa dadandım!!! Hemde ne dadanma izin günlerimde yada akşam işten geldiğimde bilgisayarı açtığımda ilk bakındığım yeni hastalık bu... Geçen hafta düşünüyordum, şunu fark ettim;

- hayatıma bilgisayar ve internet girdiğinden beri bilgisayarı ve interneti kullanabilecek birşeyler buluyorum, tam anlamıyla bu bir hastalıktan başka birşey değil!!! Biliyorum bunu!!! Ne zaman bilgisayar ne gereksiz bi bokmuş demeye başlasam akabinde detayında yeni bir boklar icad ediyorum... Ondan değilmidir yıllarca içerik yönetim sistemleri ile didindim durdum... Hatta bir ara subdreamer isimli bir sisteme okadar sarmıştım ki subdreamer.xxx (hatırlayamadım) domain bile alıp destek portalı kurmuştum... Evet... İşte bu!!! Sonra online oyunlar bloglar vs vs...

Ne gerek vardı ki bunlara...

Kitap bile okumaz hallere geriledik bu ara... Bıkkınlık...

Peki blog başlığına bu saçma sapan gereksiz karalamayı nasıl uydurabilirim??? Ne gerek var!!! Uysada olur uymasada olur...

9 Ocak 2013 Çarşamba

30000

Bloğun sayfa şeysi bugün itibari ile 30.000 sınırını aştı. Sayfayı açalı 2 sene bitmiş, aslına bakarsanız bu rakkam arada geçen zaman için çok az, ancak bu sayıyı artırmak aslında çok da basit, anahtar kelimelerden sadece bir kaç tanesi ile buralara geldik; fakat bu adres bloğun özüne ters, blog dediğin kişinin uzmanlık alanlarından en az biri ile yayın yaptığı insanlık için hizmet ettiği yerdir... Bizim burası ne? Siyaset absürd saçmalık insan kendi bloğuna saçma diyebilirmi? Neden demesin şu memleketteki en gereksiz en anlamsız blog yarışması yapılsa burası herelde ilk 3 e rahat rahat girecektir. 

Ne yapalım? Bloğumu kapatayım?

Bazen aklıma geliyor!!! Herşeyi sil!!! Bırak şu saçmalığı kurtul şundan!!! Sanane memleket meselelerinden sanane siyasetten... Ama bırakacağım bu işleri!!! Memleketi yönetenlerden daha mı iyi biliyoruz biz bu işleri?

Yandaş olacağım!!! Hep bir eleştiri ulan yokmu bu heriflerin iyi bir yanı? Hiçmi yok?

Var anasını satayım var!!! %50 boru değil!!! Oyuncak da değil.... Ancak bu işler böyle değil...

2 Ocak 2013 Çarşamba

Barış Manço 70 Yaşında


Google amcaya sonsuz teşekkürler, google amca Barış Manço ağabeyimizin doğum gününü unutmamış, sayfasında vermiş. Teşekkürler ona. Ne yazmak gerekirki şimdi? Nasılm anlatmak lazım? Yaş artık ortalara dayanmış olsada tam yetişemedim ona... 1999 senesinde sonsuza kadar hatırlamak üzere onu uğurladığımızda daha ne internet yada gelişmiş bir teknoloji yoktu memlekette... Biz yetişemedik... Keşkelerle de olmuyor!!!

Aşağıdaki parça ise Barış ağabeyin 4 kapısı... ;)

Sonuçta ahir ömrümüz var... Barış Manço anı defterini imzalamak için adrese gidip içinizden gelenleri sizde yazın.
http://www.barismanco.com.tr/


1 Ocak 2013 Salı

Merhaba 2013

Çok uzun zaman oldu gibi, bloğa en son ne zaman bir yayın eklediğimi dahi hatırlamıyorum. Ve buraya ne yazacağım konusunda da şuan için hiçbir fikrim yok... İşten saat tam 16:00 da çıkmam gerekirken tüm zorlamalarıma rağmen ancak 17:30 civarı çıkabildim bugün öncesinde zaten işyerinde bir takım problemler yaşadım... Krallıklarını tanımadığım bir grup terörist departman müdürünün şikayeti ile bunaldım... Bütün günüm nerdeyse bütün senem sanki böyle gitmiş gibi oldu!!! Eve gelirken migros tan aldığım bir şişe absolut ise abim tarafından tarumar edilirken ben ise sadece bardağa bakabildim... Ne acı!!! 2012 bitmiş küçük kıyametime biraz daha yaklaşmış aynı anda tüm insanlık için son yada belkide yada aslında herşeyin en başına biraz daha yaklaştığımız bu gün çok kötü geçti... Değdi mi??? Bilemiyorum!!! Canım sıkkın!!!

Son 5-10 senedir tüm yılbaşılarım hep kötü geçti... Geçen sene de çalışmak zorunda kaldım!!! Ondan önceki sene evde bile kimse yoktu... Bilgisayar başında durakladım... Zor. 2013 çok kötü başladı.