24 Mart 2012 Cumartesi

Ernesto Che Guevara Savaş Anıları 1

Meksika dan Kübaya bir gurup devrimci ile hareket ederler, yaklaşık 72 kişi kayıpla ilk yerleşim bölgesine ulaşırlar, burada köylü tarafından hoş karşılanmışlardır... Çeşitli sebeplerle rahatsız bir arkadaşlarını ve tüm cephanelerini köylülerin birinin evinde bırakırlar, yanlarında sadece birkaç tabanca kalmıştır... Silahlarını emanet ettikleri köylü ise bu durumu paraya çevirmeye kalkışır... Köy birkaç saat içinde sarılır, yaralı devrimci faşist iktidar tarafından göz altına alınır... Che ve kalan son 7 kişi hayatlarını kurtarır ve Castronun aşağıdaki: 
"Yaptığınız hatanın cezasını çekmediniz, çünkü bu koşullarda silahları terk etmenin bedeli hayatlarınızla ödenir. Orduyla karşılaşma koşullarında, hayatta kalmanız için tek umut, silahlarınız olacaktı. Silahlan terk etmek büyük bir suç ve aptallıktır."
Fidel Castro

 sözleriyle karşılaşır...

Bu hatırat Che nin silahlı mücadelesinin en başındadır...Yol boyunca uğradıkları ihanetler ve hatalar gelecekte ki zaferlerin hazırlayıcısı gibi durmakta...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazmak yardım istemek için Google yada Msn yada blog hesabına ihtiyacın bulunmamakta. Yorumlama biçimi tikini tıklıyor ve en alttaki Anonim seçeneğini işaretliyoruz. Sonra da mesajı yolluyoruz. Bende okuyorum.