7 Kasım 2011 Pazartesi

rte Devletçiyim Milliyetçiyim Gafı

rte rizede kurulan bayramlaşma çadırında, konu başlığındaki kelamlarda bulunmuş... Hatta bunları olmaya mecburuz demiş !!! Bu rte zamanında basın mensuplarına hala devletçilikmi yapıyorsunuz dememişmiydi??? Demişti ! yahu arkadaş bir insan bukadamı yanar döner olur? Bukadar mı oynak olur?

----

Bu ülkede milliyetçilik ülkücülük türkçülük ne zamandan beri gaf konusu oldu? Haydi biraz saksıları çalıştıralım. 2001 seçimlerinin kazanıldığı tarihten itibaren türkçülük türk olmak yasaklandı, ancak arka planda ise osmanlıcılık sentezleri ile halk oyalanmaya devam edildi. türk kavramının olmadığı bir cümle de bir düşünce yada fikir sentezi içinde osmanlı kelimsinin eş anlamlarının kullanıla bilmesi imkansızdır! Bu yoğurtsuz yapılan ayran kadar açıktır. Ecdadımızın binlerce yıl önce bizler için hazırladığı bu topraklar kurulmuş 16 büyük türk devletinin amacı bugünlere geldiğimiz de türklük kelimesinin telaffuzunun bile gaf haline alacağı sanıyorum düşünülemezdi düşünülmemiştirde... Oğuz kağan lar ilk türk milliyetçisi mete han lar atilla lar, alparslanlar osmanlı devletinin mübarek osmanlı padişahları türk islam ülküsü çanakkale savaşlarını kurtuluş savaşlarını unutmuş bir takım kişiler bugün türklük kelimesinden kaçıyorlar. Bugün osmanlı devleti nin eserleri, osmanlı tarihi osmanlı sanatı, türklerde yaşam türklerde devlet yapısı türk milliyetçiliği gibi konuların yazılmış kaynak kitapları üst üste konsa bu gafları yapanların boylarını defalarca aşacaktır. Devlet idaresinden teşkilatından habersiz egemenlerin işbirlikçiliğini yapan zihniyetlerin ülkemizi yurdumuzu getirdiği durum ortadadır... İslam dinimizi sürekli siyasete karıştıran bu zihniyet ayasofya müzesinin tekrar camiye dönüştürüleceği yalanlarını dahi her seçim ortası topluma yaymaktadır. Tabi ki bunu bizde kesinlikle isteriz fakat dünya düzeninin aleti olmuş siyasi çevrelerin hagia sophia katedralini yada ayasofya müzesini camiye dönüştüreceklerini düşünmek bile komik...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazmak yardım istemek için Google yada Msn yada blog hesabına ihtiyacın bulunmamakta. Yorumlama biçimi tikini tıklıyor ve en alttaki Anonim seçeneğini işaretliyoruz. Sonra da mesajı yolluyoruz. Bende okuyorum.