23 Kasım 2011 Çarşamba

Zabıta Kedi

Çok güvendiğim aslında pekte güvenmediğim, iki gün içinde çektiğim yada tutturabildiğim resimler arasındaki en iyi olduğuna inandığım, bununla yetinmeden.... :) Manken : Kedi Mekan : Eyüp zabıtan müd. karşısı falan.

İstanbul'un  Eyüp ilçesine gidip tarihi eyüp sultan camisini ebu eyyüb yada ensar eyüb'ün türbesini ziyaret etmeden ayrılmak olmaz, bu sanırım tespit olarak yetersiz kalıyor. İstanbula yolunuz düştüğü vakit eyüp sultan'ın türbesine gitmeden olmaz demek daha doğru olacaktır. İstanbulun fethi açısından son derece siyasi bir öneme sahip bulunan türbe hergün binlerce yerli yabancı turistin ziyaretine uğramaktadır. Eyüp ilçesinin merkezi sanıyorum istanbulun en küçük merkezli ilçelerinden biridir. Yanlış hatırlamıyorsam en son nüfus sayımında 700.000 kişi çıkmıştık, ancak bahsettiğim nüfustan ziyade ilçenin merkezi büyüklüğü idi.

Neyse haliçin tam kalbinde bulunması ensar dan eyyüb'ün kabrinin burada kabul edilmesi, türbenin hemen dibinde eyüp sultan caminin bulunması,  belediye tarafından yaptırılan ve osmanlı mimari görünüşünü bizlere yansıtan osmanlı mahallesi - sokağı bulunmaktadır.

Eyüp sultan'a gitmek için detaylı bir yazı şu internet sitesinde bulunmakta.

pierre loti hakkında birinci bilgilendirme yazısı

pierre loti hakkında ve pierre loti kahvesi hakkında bilgilendirme yazısı

eyüp sultana nasıl gidilir eyüp sultan nerededir sorusunun cevabıda bu linkin devamında www.ottomanmosques.net adresinde detaylı olarak anlatılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazmak yardım istemek için Google yada Msn yada blog hesabına ihtiyacın bulunmamakta. Yorumlama biçimi tikini tıklıyor ve en alttaki Anonim seçeneğini işaretliyoruz. Sonra da mesajı yolluyoruz. Bende okuyorum.