2 Aralık 2012 Pazar

Askerde İntihar

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu askeriyede gerçekleşen intihar olaylarına ait korkunç bir istatistik ve değerler verdi. Yaşananlar kabul edilemez, anlaşılamaz kimse 20 yaşındaki gençlerin askerde kendilerini öldürmelerine kadar yaşanan olayları açıklayamaz savunamaz!!! Ben gittim ezildim ama intihar etmedim, onlarda etmesin bunlar vatan haini vb. gerici yobaz merkeziyetçi  ne üdüğü belirsiz zekaların verdiği savunduğu birtakım gerçeklerle vs. bu iş olmaz yürüyemez. Yoğun baskı bazen dayak küfür, aşağılama incitme küçültme ve en kötüsü de gencecik zekaların bunu neden yapıyoruz ki??? neden??? sorgulamalarına verecek cevaplarının olmaması... Hani diyoruz ya bazen millet olarak mantığın bittiği yerde askerlik başlar!!! Hayatım boyunca bu lafa inanmadım bana göre askerlik = mantık tır, geçmişten alınan dersler sürekli tekrarlanır uygulanır... Neredeyse 100 maddelik kağıdın altına imza atarız, nedir bu maddeler banyoda arkadaşına parmak atmadan parmağını prize sokmamaya oradan arkadaşlarından borç istemeyeceğine sadece komutanlarından isteyeceğine dair atılan imzalar... Kavga edemezsin, kin tutmak bile yasaktır askerde, yaşanan herşey orada biter, yarına taşınmaz!!! Hatta komutanlar bile der, edilen küfür atılan dayak üzerindeki üniformaya atılır edilir - delip geçemez!!! Askeriye de aslında herşey gelip geçidir, yapılır bitirilir eve geri dönülür, döndükten sonra yaşanan herşey güzel anılar olarak kalır!!! Yenilen dayaklar sövülen küfürler le bile çoğunluk sonralarda gurur duyar!!!

Yanlız, baskıya şiddete dayanamayan genç bedenler, bunları kendilerine yediremeyenler... İşte onlar için çoğunluğun tutumunun bir önemi yoktur... Askerlik müddetince içki içmek yasaktır, askere gidilen güne kadar ellerden düşmeyen cep telefonları kapıdan içeri girse bile, bölüklerin çelik kasalarında tutanak karşılığında askerlik bitene kadar muhafaza edilir... Müzik aleti bile yasaktır!!! Git boktan er gazinosunda dinle!!! Soğukta nedenini bilmediğin saçma sapan bir noktada 2 saat 3 saat soğukta bekle, yada sabah içtimaları sayımlar!!! Günde 20 kere sayılmalar... Bazı ne gerek var durumlarına katlanamayan, ayrılığa dayanamayan gençler ise kurtuluş yolunu ölümde arıyorlar.. Ayrıca askerde intihar etmekte büyük bir suçtur!!! Kendini öldürdün öldürdün öldüremezsen mahkemelerde lan sen kendini neden askerliğe elverişşiz hale getirmeye çalıştın diye sürünürsün...Askerde bir arkadaşım kötü muameleden dolayı intihar etmiş sonra sürgün hapis yedikten sonra bizim oraya gelmişti... Yazmakla anlatmakla bitmez, herkes aynı değildir - buna görede biz herkese göre askerlik yaptırmak zorundayız ne yapalım zihniyeti bugün tüm bu yaptıkları yüzünden içeride, zindanlarda yatmakta... Kaç tanıdığınız generaller içeri tıkılırken tüh yazık oldu dedi... Emin olun çoğunluk askerde başlarından geçen olaylar yüzünden mutlu oldular!!! İntikamları alınıyordu belkide bu yüzden genel kurmay başkanının terörist olarak içeri alınması bukadar sessizce karşılandı... Uydu gigabit lik internet çağında askerde cep telefonunun bile yasak olmasını anlayamayan genç askerler...


 Bende gittim askere, fakat ben intihar etmedim ancak intiharı çok fazla aklına getiren bunları düşünen yada askerden kaçmayı düşünen arkadaşlarım da vardı... Hiçbiri ölmedi.

İnsanın içi dolu dolu oluyor askerlik konusunda... Tutuculuktan tek tipten kurtuluyor ve sözde demokrasiden :D bahsediyorsak bu olaylarada el atılması gerekli, hepimiz biliyoruz ki ordunun karizması yerlerde sürünmekte, ne ulusalcılara yaranabilmekteler nede diğer tarafa!!!

Çok uzattım, neyse komisyonun verdiği değerler ise korkunç!!!


son 2,5 yılda 175 er ve erbaş, son 10 yılda 934 erbaş ve erin intihar ettiğini, şehit sayısının ise 2,5 yılda 233 şehit, son 10 yılda 818
kötü muameleden (küfür kafir dayak darp vs.) mahkemeye verilen rütbeli sayısının 2008’de 637, 2009’da 709, 2010’da 758, 2011’de 857 ve 2012’de 515


 İlk olarak askerlik şubelerinde yavrularımızın ruhsal sorunları var mı yakından değerlendirilmekte.

Acemi birliğinin ilk günü, sağlık kontrolünden hayvanlar gibi geçiriliyoruz, yüzlerde garip ifadeler - korku endişe sinir ama tek belirgin ifade belirsizlik... Dudak bükmeler ısırmalar falan. Bir gün içerisinde belkide yüzlerce askere iğne yapmış yada yalandan kontrol yapmış (umarım asteğmen yada kısa dönem değildi bu piç!!! rütbeli olsa anlarım) fakat sinirleri gergin bağıran çağıran göt!!! Kendi arasında konuşmayı kesmeyen belkide onlara göre serserilik yapan 2 elemandan bir tanesinin akıbeti fena olmuştu; güm pat çat!!! O kadar adamın içinde... Gene acemi birliği sanıyorum sırada 2 yoğurt almış birine üsteğmenin yaptığı muamele, yada aynı yoğurt sırasında hızlı hareket etmediğimden sanırım benim gördüğüm (pek kötü sayılmaz- o hayvan gibi hayvandan farksız kendini Allah sanan göt!!! karnıma iterek iyi bir gömmüştü) muamele... Ya buradan yazarsak bu haksız muameleleri herelde görev yapacak rütbeli kalmaz.

Son olarak: asker suç içler!!!

çözüm yolu:

1- askeri hukuk
2- dayak
asker çoğunlukla dayağı zaten kendisi seçer!!! İntihar etmenin en büyük suç olduğu, barış zamanında bile askerde görev yaparken en büyük hakkın olan ve sadece senin karar verebilmen gereken YAŞAM HAKKIN bile askeriyeye aittir. Askerde intihar etmek bile yasaktır.

Not: barış zamanlarından bahsettim, savaş zamanlarında önemler daha başkadır!!! Sonuçta bir milletin ortak kaderi savaş zamanında askerlerin elindedir, beğenilmeyen adam yerine konmayan işsiz gençler politikacıların siyasetçilerin götleri yada geçmişteki hatalarını telafi için öldürür yada ölürler... Çanakkale de verilen 250.000 şehit geçmişteki idarecilerin hataları yüzünden kaybedilmiştir...
Örneğin: o mevziler düşman tarafından rahatça aşılacağı düşünülmeseydi orada savaş olmazdı... Vs.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazmak yardım istemek için Google yada Msn yada blog hesabına ihtiyacın bulunmamakta. Yorumlama biçimi tikini tıklıyor ve en alttaki Anonim seçeneğini işaretliyoruz. Sonra da mesajı yolluyoruz. Bende okuyorum.