2 Eylül 2016 Cuma

Sürekli Evrim

İnsan sürekli aynı hataları tekrar tekrar işlemeye devam eder mi? Kesinlikle evet, insan dediğimiz kimine göre maymundan kimine göre bir yaratıcı tarafından dünyaya gönderilen yaratılmış varlığın özünde hata yapmak yanlış yapmak yasak olanı arzulamak geçmişte yaşadığı yanlış işlerden söylemlerden belki bakışlardan yada imalardan dahi ders çıkarmamaktır. İşte insan budur.

İnsan hayvanlardan türemiş olsaydı 65.000.000 yıl önce dinazorlar çağından evrilerek günümüze yetişmiş olsaydı bu hataları işlemeye devam edebilirmiydi?

Denizin içinde tek hücreli canlıdan günümüzde milyar trilyor hücreye evriliyor ancak duygularını harekete geçiren beynine bi bok yapamıyor...

Aslında derinlemesine kendi görüşlerimi çürütecek cevaplar aklıma gelse de yada konuyu uzatacak düşüncelerim olmuş olsa da şuanda bunları yazacak gücü kendimde bulamıyorum.

O halde diyorum ki:

insan hayvanlardan evrim geçirerek buraya gelmemiştir. 4.500.000.000 yıl yaşındaki dünya dediğimiz göttingenli eliptik yapıya sahip bu gezegende insanın şuanda işlemiş olduğu kabahatleri işlememesi gerekirdi...

Yoksa içinden gelen bu ses hayvanlardaki hayatta iç güdüsü ile öldürme talan etme yok etme iç sesinin dışarıya vurulmuş halimidir?

Hayvanlar hırsızlık yaparlarmı?

Hayvanlar yetim malı yerlermi?

Hayvanlar rüşvet verirlermi? Alırlarmı?

Hayvanlar tecavüz ederlermi?

Hayvanlar kendilerine cömaat kurup ormanın içine yayılırlarmı?

Yukarıdaki soruların kimilerine dolaylı yollarla olsada evet diyebiliriz. ( tecavüzü bilmiyorum )

Hayvanlarla bazı huylarımız ortak...

ŞİMDİ CAN ALICI BİLİM KİTAPLARINI TEMELİNDEN SARSACAK TEORİMİ ORTAYA ATIYORUM!

İNSANLAR HAYVANLARDAN EVRİM GEÇİREREK NİTELİKLERİNİ GELİŞTİREREK BUGÜNLERE GELMEDİ!

EVRİM VARSA ŞAYET TERSİNE İŞLEYEN BİR MEKANİZMAYA SAHİP, ŞÖYLEKİ HAYVANLAR KÖTÜ GENLERİNDEN YADA ÖZELLİKLERİNDEN KURTULUYOR! BUGÜN İNSAN DEDİĞİMİZ HAYVAN ASLINDA ORMANDA AĞAÇ DALINDA YAŞAYAN MAYMUNUN TÜM KAHPE ÖZELLİKLERİNİN ATILMIŞ İYİ SAF HALİDİR. GERİ KALMIŞ GERİLEMİŞ OLAN İNSANDIR.

TÖBE ESTF.


Kanun Hükmünde Kararname

Gece gece meclisten geçirilen kararnameye göre kendi istekleri ile emekli olmuş hakim ve savcılara geri dönmelerinin yeşil ışığı yakılmış... Tebrikler memlekette faal terörist olmayan savcımız hakimimiz emniyet müdürümüz bürokratımız kalmadı...

Kaçaksarayda yapılan zikir törenini gözden kaçırmadım; bu arkadaşlar halen akıllanmadı...

Akıllanacakları da yok! Bak adam 100 sene önce ne demiş neden demiş?

türkiye şeyhler dervişler müritler ülkesi olmayacaktır

Siz bunu yapmaya çalıştıkça gerileyeceksiniz memleketi ayaklar altına aldıracaksınız...

Bu çomarların hak ettikleri başka vecizli sözümüzü:

Cehalet gerçek erdemdir.

1 Eylül 2016 Perşembe

Hayat Kadar Hafif Olmak

Hayat kadar hafif olmak, kimine göre yok lan artık - kimine göre doğru vallaha ile kabul edilebilir türden birden fazla bilinmeyenli fonksiyonun türevidir. Acaba böylesine oluşturulabilecek matematik denklemi varmıdır?

Suriye de veyahut dünyanın savaş halinde olan herhangi bir ülkesinde yaşayan çocuklar; danimarka da norveçte doğmuş çocuk arasında hafiflik farkı varmıdır? Hangisinin yaşamı daha ağır hangisinin yaşamı daha hafiftir?

İnsan yaşamının kutsal olduğunu, yaşam hakkının her insana eşit olarak paylaştırılması gerektiğini kabul ederek soruma başka bir boyut kazandırmak istiyorum. Rusya da oligark ailelerden birisinin yeni bebeği olarak dünyaya gelen gelecekte rus oligark çevrelerce yetiştirilecek çocuğun hayattaki diğerlerine göre ağırlığı nedir? Tartıya yaşamı koysak yukarıdaki örneklerden hangisi tartının kefesini daha aşağıya indirecektir?

Pipilizmin canı cehenneme... Ancak fanatikleşmeden pipilizim yapmak durumunda kaldım!

Sonuca odaklanayım:  israil devletinde belki de amerika da yaşayan çocuğun aldığı nefesten dolayı ağır basacaktır. Unutmadan abd de yaşayan zencileri denklemimizde azalan taraf olarak neticelendirebilirim.

Saçmalamaktan korkmuyorum artık... Canım ne isterse yazmak için bile olsa yazıyorum işte.

Kubbe Altı Veziri Efkan Ala

Haberi ilk duyduğumda efkan ala nın cömaatçi olabileceği endişesine kapılmadım desem yeridir... Kapıldım arkadaş yok yuh dedim... Koskoca kubbe altı veziri nasıl böyle padişah efendimiz tarafından görevden alınır... 250 sene önce yaşamış olsaydık sessiz sedasız devlet geleneğine uyarak yağlı urganla son nefesini verirdi... Neyse ki cumhuriyet döneminde yaşadığımız dan vezirimiz hayatta...

Sabahın ışıklarını Allah izin verirse görebilecek.... Padişahımızın isteği doğrultusunda başını verdiği ortadayken aklıma takılan son zımbırık soru: Vezirlerin yada paşaların durumları ne olacak?

Vezirler görevlerinden ilga edilecekler mi? Eski istanbul yeniçeri ağalarının cömaatcilikten içeri alındığı günlerde yok artık...

Ya arkadaş aklınız neredeydi? Bu kadar hain göt oğlanını kim buralara atadı? Kim bu yavşaklar buraları işgal ederken göz yumdu?

Yazık memlekete arkadaş...